Επιχορήγηση μισθών από το κράτος για έναν χρόνο – Ποιοι είναι δικαιούχοι

Λίγες ώρες απομένουν σε όσες επιχειρήσεις επιθυμούν να προσλάβουν ανέργους με επιχορήγηση μισθού από το κράτος για διάστημα ενός έτους, να δηλώσουν συμμετοχή σε σχετικό πρόγραμμα: Η προθεσμία για τις αιτήσεις λήγει σήμερα στις 15:00 και αφορά στο πρόγραμμα «επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 4.000 ανέργων ηλικίας 30 ετών και άνω στις Περισσότερο Αναπτυγμένες Περιφέρειες (ΠΑΠ) της χώρας, με έμφαση στις γυναίκες».

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

Μέσω της συγκεκριμένης δράσης μπορούν να ωφεληθούν επιχειρήσεις στις Περιφερειακές Ενότητες του Δυτικού Τομέα Αθηνών, της Δυτικής Αττικής κα του Πειραιά, καθώς και στη Διοικητική Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Τι μισθούς καλύπτει το πρόγραμμα

Επιχειρήσεις μπορούν να επιχορηγηθούν για το μισθολογικό και μη μισθολογικό κόστος του άνεργου ή της άνεργης άνω των 30 ετών που θα προσλάβουν για 12 μήνες πλήρους απασχόλησης, συμπεριλαμβανομένων των μηνιαίων μικτών αποδοχών, των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών καθώς και των επιδομάτων εορτών Χριστουγέννων και Πάσχα και των επιδομάτων αδείας. Το 12μηνης διάρκειας πρόγραμμα απευθύνεται σε επιχειρήσεις και τα ποσά της επιχορήγησης μισθού και ασφαλιστικών εισφορών για την πρόσληψη ανέργων σε νέες θέσεις πλήρους απασχόλησης έχουν ως εξής:

Περισσότερες πληροφορίες στο enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ