Επενδυτικό άνοιγμα της Ελλάδας στην Άπω Ανατολή

Επενδυτικό άνοιγμα της Ελλάδας στην Άπω Ανατολή

Μεγάλη απήχηση στον κορεατικό επιχειρηματικό κόσμο είχε το οικονομικό φόρουμ που διοργάνωσε στην Σεούλ ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών, Παναγιώτης Μίχαλος, σε συνεργασία με τον Κορεατικό Σύνδεσμο Βιομηχανιών στο οποίο παρέστη και απηύθυνε ομιλία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

250 επιχειρηματίες, στην μεγάλη πλειοψηφία τους Κορεάτες παρακολούθησαν ενημερώθηκαν για τον ρόλο της χώρας μας ως πύλης για το εξαγωγικό κορεατικό εμπόριο προς ευρωπαϊκούς προορισμούς και το οικονομικό όφελος μίας τέτοιας επιλογής. Εκπρόσωποι της Samsung C & THanwha, Hwacheon machinery, Lotte Group, DaehanShipping, Daewoo Securities, Korean Air, Hanjin Heavy Industries and Construction, Hyosung Group, Hanwha Life, Nara Holdings, KTC Group holding company και Hyundai Heavy Industries εξέφρασαν το ενδιαφέρον της κορεατικής ναυπηγικής βιομηχανίας και των τομέων υψηλής τεχνολογίας, που μεταφράζονται σε τρέχουσες παραγγελίες εκατοντάδων πλοίων αξίας πολλών δισεκατομμυρίων δολλαρίων.

Η ελληνική αντιπροσωπεία ανέλυσε τα επιτεύγματα της ελληνικής οικονομίας και έκανε εκτενή αναφορά σε ελκυστικούς τομείς για ελληνοκορεατικές συνεργασίες, όπως οι μεταφορές, η ενέργεια, τα έργα υποδομής και τα σχέδια αποκρατικοποιήσεων. “Σήμερα είχαμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε σε κορυφαίους εκπροσώπους της κορεατικής επιχειρηματικής κοινότητας τις επενδυτικές δυνατότητες και τις οικονομικές εξελίξεις της χώρας μας. Είμαι σίγουρος ότι γρήγορα θα δούμε απτό κορεατικό ενδιαφέρον για συγκεκριμένα επιχειρηματικά σχέδια”, υπογράμμισε ο κ. Μίχαλος.

Φαίνεται πως το κορεατικό ενδιαφέρον εστιάζεται στην χρήση ελληνικών λιμένων για το διακομετακομιστικό εμπόριο, στην ιδιωτικοποίηση ή πώληση μεγάλων περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου, όπως η ΔΕΗ, τα λιμάνια, οι εγκαταστάσεις γκολφ και τις μαρίνες. Αύριο Τετάρτη είναι προγραμματισμένες κατ’ ιδίαν επιχειρηματικές συναντήσεις 30 ελληνικών εταιρειών που συμμετέχουν στην αποστολή με περισσότερες από 200 κορεατικές επιχειρήσεις.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ