Ενδιαφέρον της Volkswagen για επένδυση στην Ελλάδα – Τι δήλωσε ο Φραγκογιάννης

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen έχει εκφράσει ενδιαφέρον για επένδυση στην Ελλάδα, που αφορά την ηλεκτροκίνηση στα νησιά, τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών, επικεφαλής της ελληνικής οικονομικής διπλωματίας, Κώστας Φραγκογιάννης, από τη Θάσο, όπου βρίσκεται με κλιμάκιο στελεχών της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Το ενδιαφέρον είναι αμφίδρομο, πρόσθεσε ο κ. Φραγκογιάννης.

Είναι ακόμη πολύ νωρίς για να μιλήσει κανείς για επένδυση, είπε, σημειώνοντας ότι αυτό που επιχειρείται σε αυτή τη φάση είναι να υλοποιηθεί μία μελέτη σκοπιμότητας, βιωσιμότητας, χωρίς να έχει ληφθεί καμία απολύτως απόφαση ακόμη.

«Υπάρχει ένα ενδιαφέρον από πλευράς τους, υπάρχει και ένα ενδιαφέρον από πλευράς μας να μετατρέψουμε τη χώρα μας σε έναν επενδυτικό προορισμό σε καινοτόμες και νέες τεχνολογίες και επομένως θα δούμε που οδηγήσει αυτή η συζήτηση την οποία έχουμε ξεκινήσει», είπε.

Ο κ. Φραγκογιάννης τόνισε ότι ο σχεδιασμός για την επένδυση δεν αφορά απαραίτητα τη Θάσο. «Τη Θάσο την χρησιμοποιούμε σαν μια βάση, πάνω στην οποία πρόκειται να στηρίξουμε την μελέτη την οποία κάνουμε. Μπορεί να είναι η Θάσος, μπορεί να είναι κάποιο άλλο νησί, είναι πολύ νωρίς ακόμα για να κάνουμε οποιαδήποτε δήλωση. Όταν έχουμε κάτι παραγωγικό και ρεαλιστικό να πούμε θα το πούμε».

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ