Ένας στους δύο ζητά αλλαγές

Ένας στους δύο ζητά αλλαγές

Ένας στους δύο πολίτες θεωρεί αναγκαίο τον ανασχηματισμό στα υπουργεία που σχετίζονται με το κοινωνικό κράτος και την καθημερινότητα, σύμφωνα με το «Οικονομικό Βαρόμετρο» του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Αθήνας.

Πρόκειται για το κύριο εύρημα της έρευνας που έκανε η εταιρεία ALCO, σε δείγμα 1.000 ατόμων για το διάστημα 23 με 26 Απριλίου, ενώ σε άλλη ερώτηση περισσότεροι από πέντε στους 10 πολίτες υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση πρέπει να σκληρύνει τη στάση της στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Πιο συγκεκριμένα, οι ερωτηθέντες κλήθηκαν να απαντήσουν στο ερώτημα «πού πιστεύετε ότι χρειάζονται αλλαγές προσώπων στην κυβέρνηση, στα οικονομικά υπουργεία ή σε εκείνα με ευθύνη το κοινωνικό κράτος και την καθημερινότητα;». Το 49% επέλεξε τον ανασχηματισμό στα υπουργεία με ευθύνη το κοινωνικό κράτος και την καθημερινότητα, ενώ το 30% έδειξε τα οικονομικά υπουργεία.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως το 21% δεν απάντησε, πράγμα που ίσως να σχετίζεται με την έλλειψη αισιοδοξίας για τα αποτελέσματα ενός ανασχηματισμού. Επίσης, σε ερώτηση πολλαπλών επιλογών σχετικά με τη διαπραγματευτική στάση που πρέπει να ακολουθήσει η κυβέρνηση απέναντι στην τρόικα, το 56% απάντησε ότι πρέπει να σκληρύνει τη στάση της, το 26% ζητά να παραιτηθεί η κυβέρνηση και να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές, ενώ μόλις το 9% δεν βλέπει την ανάγκη αλλαγής στάσης.

Τρεις στους τέσσερις (73%) λένε ότι η απόφαση να ακολουθήσουμε τις υποδεικνυόμενες λύσεις των μνημονίων πριν από τρία χρόνια ήταν λανθασμένη και εκτιμούν ότι ο δρόμος αυτός δεν οδηγεί στην ανάκαμψη. Μόλις το 18% υποστηρίζει τη μνημονιακή πολιτική και το 9% απέφυγε να απαντήσει.

 

Πηγή: Εθνος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ