Eλληνική έξοδο βλέπει ο Σλοβάκος

Για ελεγχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη εάν δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της έκανε λόγο ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας, Robert Fico σε συνέντευξή του.

Όπως μεταδίδει το Reuters o Fico μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Markiza, τόνισε πως η Ευρωζώνη δεν θα επιβιώσει στην τρέχουσα μορφή της και μία ή δύο χώρες θα αναγκαστούν να αποχωρήσουν καθώς δεν θα μπορέσουν να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους.

«Πιστεύω πως θα έρθει η στιγμή που θα είναι ξεκάθαρο ότι ορισμένες χώρες δεν μπορέσουν να αποδώσουν όσον αφορά τη δημοσιονομική προσαρμογή και τις δεσμεύσεις και πως μία ή ίσως δύο χώρες δεν θα είναι μέρος της Ευρωζώνης στην τρέχουσα μορφή της,» τόνισε ο Σλοβάκος πρωθυπουργός.

Ερωτηθείς εάν μία από αυτές τις χώρες θα είναι η Ελλάδα ο Fico απάντησε: «Ναι, η Ελλάδα για παράδειγμα.»

Ο Fico συμπλήρωσε πως η Ελλάδα ήδη έχει προβλήματα στο να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των διεθνών πιστωτών της.

«Πιστεύω πως η Ελλάδα δεν τηρεί τις δεσμεύσεις της. Ζητάει όλο και περισσότερες εξαιρέσεις, περισσότερο χρόνο για τις δεσμεύσεις που έχει κάνει και θα ήταν σωστό για τις σημαντικότερες χώρες της Ευρωζώνης να αποφασίσουν για το πως θα αντιμετωπίσουν την Ελλάδα.  Εάν η Ελλάδα δεν μπορεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της πρέπει να υπάρξει μία συντονισμένη έξοδος, σημείωσε ο Σλοβάκος πρωθυπουργός. Πηγή:capital.gr 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ