ΕΛΓΑ: Θα αποζημιωθούν οι πληγέντες

ΕΛΓΑ: Θα αποζημιωθούν οι πληγέντες

Δηλώσεις αποζημιώσεων από 120 περιοχές των Νομών Ημαθίας και Πέλλας, έχουν ήδη κατατεθεί στα υποκαταστήματα του Οργανισμού Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων, όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Βασίλης Έξαρχος, αναλαμβάνοντας μάλιστα και τη δέσμευση ότι οι παραγωγοί θα αποζημιωθούν το συντομότερο δυνατόν και δίκαια για τις ζημίες που υπέστησαν οι καλλιέργειες τους από τις σφοδρές χαλαζοπτώσεις στις 10,11 και 29 Ιουνίου.

Δηλώνοντας γνώστης του προβλήματος που έχει προκληθεί στην αγροτική παραγωγή, ο κ. Έξαρχος αφού διαπίστωσε ιδίοις όμμασι το μέγεθος της ζημιάς, κατά την επίσκεψή του χθες στους δύο Νομούς, υποσχέθηκε ότι άμεσα θα αυξηθεί σε 90 ο αριθμός των γεωπόνων που διενεργούν τις αυτοψίες και τις καταγραφές ζημιών, οι οποίες και στο 90% εντοπίζονται σε δενδρώδεις καλλλιέργειες.

Επισημαίνεται ότι για να αποζημιωθούν οι παραγωγοί θα πρέπει να είναι ασφαλιστικά ενήμεροι και παράλληλα να υπάρξει διασταύρωση με το ΟΣΔΕ 2013, η σύνταξη της βάσης δεδομένων του οποίου προωθείται με ιδιαίτερα ταχύ ρυθμό, όπως και η διαδικασία της ασφάλισης.

Υπογραμμίζεται ότι ο επικεφαλής του ΕΛΓΑ επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές συνοδευόμενος απο τον προϊστάμενο της τοπικής υπηρεσίας Ημαθίας-Πέλλας, Μιχάλη Κουντουρά, και κλιμάκιο γεωπόνων.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.