Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα: Αυξημένο κατά 50% τον Δεκέμβριο – Παραδείγματα

Αυξημένο κατά  50% θα είναι τον Δεκέμβριο το Eλάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα  (ΕΕΕ)  για τους δικαιούχους, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης κατά τη συνέντευξη Τύπου.

Βοιωτία: «Απώθησε με βίαιο τρόπο το όπλο μου και εκπυρσοκρότησε» λέει ο αστυνομικός για τον θάνατο του 17χρονου

«Να υπενθυμίσουμε ότι οι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος θα δουν τον Δεκέμβριο και μια ακόμη μόνιμη αύξηση 8% .Τι σημαίνει αυτό; Ένα ζευγάρι  με δύο παιδιά λάμβανε μέχρι σήμερα επίδομα 400 ευρώ από το ελάχιστο εισόδημα αλληλεγγύης, πλέον θα λάβει μηνιαία αύξηση 32 ευρώ. Θα λάβει επιπλέον 216 ευρώ έκτακτο επίδομα, δηλαδή συνολικά το Δεκέμβριο θα λάβει 648 ευρώ αντί για 400 που θα ελάμβανε κανονικά» είπε ο κ. Χατζηδάκης.

Υπενθυμίζεται πως  υπεγράφη πρόσφατα η Κοινή Υπουργική Απόφαση της αύξησης 8% του προγράμματος «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα» από τους υπουργούς Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη, Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως, Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Υφυπουργό Αθανάσιο Πετραλιά, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνι Γεωργιάδη, Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου. Τα ποσά αναδιαμορφώνονται με την αύξηση του 8% και για τις αιτήσεις εκείνες που θα εγκριθούν από 1.12.2023 και ανέρχονται σε 216 ευρώ αντί 200 ευρώ τον μήνα για μονοπρόσωπο νοικοκυριό, 108 ευρώ αντί 100 ευρώ για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος και 54 ευρώ αντί 50 ευρώ για κάθε ανήλικο μέλος. Ως ανώτατο όριο του εγγυημένου ποσού ορίζονται τα 972 ευρώ μηνιαίως, ανεξαρτήτως της σύνθεσης του νοικοκυριού.

«Φουσκώνει» η έκπτωση φόρου για ανακαίνιση ακινήτου – Ποιοι βγαίνουν «διπλά» κερδισμένοι

Οι δικαιούχοι του μέτρου

Οι δικαιούχοι του μέτρου είναι:

α. Μονοπρόσωπο νοικοκυριό:

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού – Το ψυχρό μέτωπο φέρνει θυελλώδεις ανέμους και καταιγίδες

κάθε ενήλικο άτομο που διαμένει μόνο του σε κατοικία και δεν εμπίπτει στην κατηγορία ενηλίκων έως 25 ετών που φοιτούν σε πανεπιστημιακές σχολές ή σχολεία ή ινστιτούτα επαγγελματικής εκπαίδευσης ή κατάρτισης της ημεδαπής ή αλλοδαπής.

β. Πολυπρόσωπο νοικοκυριό: όλα τα άτομα που διαμένουν κάτω από την ίδια στέγη.

Στο πολυπρόσωπο νοικοκυριό εντάσσονται:

1) φιλοξενούμενα άτομα ή φιλοξενούμενη οικογένεια, με την προϋπόθεση ότι η φιλοξενία είχε δηλωθεί στην τελευταία εκκαθαρισμένη δήλωση φορολογίας εισοδήματος και

2) τα ενήλικα τέκνα έως 25 ετών που φοιτούν σε πανεπιστημιακές σχολές ή σχολεία ή ινστιτούτα επαγγελματικής εκπαίδευσης ή κατάρτισης, ανεξαρτήτως του τόπου διαμονής τους.

γ. Άστεγοι:

Τα άτομα που διαβιούν στο δρόμο ή σε ακατάλληλα καταλύματα, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν καταγραφεί από τις κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων ή των Κέντρων Κοινότητας ή κάνουν χρήση Υπνωτηρίων που λειτουργούν στους Δήμους, δύναται να είναι δικαιούχοι του προγράμματος. Η διαπίστωση της έλλειψης στέγης δεν δύναται να τεκμηριωθεί μόνο μέσω του εντύπου της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ