Εκπρόσωπος Σόιμπλε:Να φύγει το ΔΝΤ από την τρόικα

Εκπρόσωπος Σόιμπλε:Να φύγει το ΔΝΤ από την τρόικα

 

Το σημερινό πρόγραμμα είναι ο σωστός δρόμος για ένα καλύτερο μέλλον για την Ελλάδα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Κότχαους, καλώντας την Αθήνα να συνεχίσει να το εφαρμόζει.

Ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών εκτίμησε ότι είναι σωστό το ΔΝΤ να παραμείνει στην τρόικα βραχυπρόθεσμα, όχι όμως μακροπρόθεσμα.

 

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα πρέπει να επικεντρωθεί στην “βασική αποστολή του μόλις τελειώσουν τα τρέχοντα προγράμματα διάσωσης των χωρών της Ευρωζώνης, είπε.

“Αν και είναι χρήσιμο για την Ε.Ε. να έχει μαζί της το ΔΝΤ κατά την εκτέλεση των προγραμμάτων για χώρες όπως η Ελλάδα, το ΔΝΤ δεν δημιουργήθηκε για να επικεντρωθεί στην Ευρώπη, δήλωσε ο Κότχαους.

“Είναι σωστό και θετικό το γεγονός ότι το ΔΝΤ είναι μαζί μας τώρα, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου σήμερα στο Βερολίνο. Σε μακροπρόθεσμη βάση, το ΔΝΤ έχει πραγματικά άλλα καθήκοντα από το να στηρίζει τους Ευρωπαίους ξανά και ξανά”, πρόσθεσε.

Ωστόσο ξεκαθάρισε ότι δεν γίνεται καμία συζήτηση για την αποχώρηση του ΔΝΤ από την λεγόμενη τρόικα, η οποία περιλαμβάνει επίσης την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ενώ τα προγράμματα βρίσκονται σε εξέλιξη. “Το Ταμείο έχει απαράμιλλη εμπειρία στη μείωση του δημόσιου χρέους και την εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων”, υπογράμμισε.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ