Εκκρεμείς συντάξεις: Στη “μάχη” δικηγόροι και λογιστές – Ο «τιμοκατάλογος» για τις υπηρεσίες τους

Η σύμπραξη του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης με ιδιώτες για την επίλυση του γρίφου των εκκρεμών συντάξεων έχει πάρει πλέον «σάρκα και οστά». Χιλιάδες δικηγόροι και λογιστές εισήλθαν στις ειδικές πλατφόρμες που έχουν δημιουργήσει το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας και η Ολομέλεια Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδα, προκειμένου να πιστοποιηθούν και να μπουν στον… αγώνα για την έκδοση των χιλιάδων εκκρεμών συντάξεων.

Σε πρώτη φάση ο ΕΦΚΑ έχει εκδώσει ανακοίνωση αναζητώντας τους πρώτους 186 ιδιώτες που θα ενταχθούν… κάτω από την ομπρέλα του, ενώ θα ακολουθήσουν κι άλλες προσκλήσεις, καθώς όπως φαίνεται το ενδιαφέρον των ιδιωτών είναι κάτι παραπάνω από ζωηρό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η πλατφόρμα του Οικονομικού Επιμελητηρίου “έπεσε” από την πρώτη κιόλας μέρα λειτουργίας της, καθώς εισήλθαν σε αυτήν περίπου 8.000 λογιστές. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του το Επιμελητήριο «μετά το τεχνικό πρόβλημα που παρουσιάστηκε την Τρίτη 27 Ιουλίου στις 9:00 π.μ. στο σύστημα υποβολής αιτήσεων για την ένταξη των λογιστών – φοροτεχνικών στο ειδικό μητρώο πιστοποιημένων επαγγελματιών που τηρείται στον e- ΕΦΚΑ, σας γνωρίζουμε ότι η πλατφόρμα θα επαναλειτουργήσει την Τετάρτη στις 2:00μ.μ.. Ευχαριστούμε για την κατανόηση».

Πηγή: enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ