Έκκληση Μέρκελ προς το Ευρωκοινοβούλιο

Έκκληση Μέρκελ προς το Ευρωκοινοβούλιο

 

 

Έκκληση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να εγκρίνει την πρόσφατη συμφωνία της Συνόδου Κορυφής για τον κοινοτικό προϋπολογισμό απηύθυνε η γερμανίδα καγκελάριος, μιλώντας σήμερα στο γερμανικό κοινοβούλιο.

 

Ενημερώνοντας το γερμανικό κοινοβούλιο για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής σχετικά με τον προϋπολογισμό της ΕΕ για την επταετία 2014-2020, η Άνγκελα Μέρκελ εκτίμησε ότι επίκεινται δύσκολες διαβουλεύσεις με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Όλοι ωστόσο, όπως επισήμανε, θα πρέπει να επικεντρωθούν σε αυτά που ενώνουν και όχι σε εκείνα που χωρίζουν Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και Ευρωκοινοβούλιο.

 

Όπως σημείωσε η γερμανίδα καγκελάριος έγιναν σημαντικές παραχωρήσεις έναντι του κοινοβουλίου. Έτσι μελλοντικά θα υπάρχει μεγαλύτερη ευελιξία αναφορικά με την αξιοποίηση πόρων που δεν έχουν απορροφηθεί αλλά και με τη ρήτρα επαναξιολόγησης, που επιτρέπει την αναπροσαρμογή του χρηματοδοτικού πλαισίου.

 

Σχολιάζοντας την πρόσφατη συμφωνία, η Άνγκελα Μέρκελ έκανε λόγο για ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα που μπορεί να συμβάλει στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και στη βιώσιμη σταθεροποίηση του ευρώ αλλά και για ένα σαφές μήνυμα για περισσότερη ανάπτυξη και απασχόληση.

 

 

 

Πηγή: Deutsche Welle

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ