ΕΕΑ: Δώστε τα στους ανέργους

ΕΕΑ: Δώστε τα στους ανέργους

«Το ΕΕΑ δεν θα δεχθεί σε καμία περίπτωση άδικους αποκλεισμούς συναδέλφων μας από τη λίστα των ανέργων» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, το οποίο αντιτίθεται στην πρακτική του υπουργείου Εργασίας να δίνονατι χρήματα του Ειδικού Λογαριασμού Ανεργίας για πληρωμή συντάξεων ΟΑΕΕ και όχι για εποδόματα ανεργίας.

Το ΕΕΑ κάνει λόγο για «κατάφωρη αδικία» σε βάρος των ανέργων αυτοαπασχολουμένων και σημειώνει πως η προαναγγελία του υπουργού Εργασίας, Γ. Βρούτση, ότι τον Ιανουάριο θα εκδοθεί Υπουργική Απόφαση για την καταβολή του Επιδόματος Ανεργίας, προκαλεί ικανοποίηση στο Επιμελητήριο όχι όμως και εφησυχασμό.

«Το ΕΕΑ δεν θα δεχθεί σε καμία περίπτωση άδικους αποκλεισμούς συναδέλφων μας από τη λίστα των ανέργων με τη θέσπιση αυθαίρετων και υπερβολικά αυστηρών εισοδηματικών και κοινωνικών κριτηρίων. Και φυσικά δεν θα συνηγορήσει σε ποσό επιδόματος που δεν θα συνιστά ουσιαστική βοήθεια προς τον άνεργο έμπορο και επαγγελματία», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Το Επιμελητήριο καλεί τη Κυβέρνηση να προχωρήσει σε διαβούλευση με τα Επιμελητήρια και τους άλλους θεσμοθετημένους φορείς της πραγματικής οικονομίας, για την επίτευξη συμφωνίας όσον αφορά στους όρους καταβολής του επιδόματος ανεργίας, σημειώνοντας πως «δεν υπάρχουν πλέον για την κυβέρνηση άλλες δικαιολογίες για νέο εμπαιγμό των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ».

Τέλος, καλεί την Κυβέρνηση να παράσχει στους εμπόρους και τους επαγγελματίες αναλυτική και δημόσια ενημέρωση για το ακριβές ποσό που έχει ως σήμερα συγκεντρωθεί από την εισφορά των 10 ευρώ ανά μήνα στον Ειδικό Λογαριασμό Ανεργίας, και για το ποιο ακριβώς τμήμα αυτού του ποσού δόθηκε για την πληρωμή συντάξεων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ