ΔΝΤ: Τις επόμενες εβδομάδες συνεδριάζει για την Ελλάδα

ΔΝΤ: Τις επόμενες εβδομάδες συνεδριάζει για την Ελλάδα

Τις επόμενες εβδομάδες θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΝΤ για να συζητήσει την πέμπτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, ανέφερε ο εκπρόσωπος του Ταμείου Τζέρι Ράις.

Σε ερώτηση για το αν το ΔΝΤ έχει να κάνει κάποιο σχόλιο όσον αφορά στο ελληνικό χρέος, ο κ. Ράις απάντησε: “Όπως έχουμε πει πολλές φορές, οι Ευρωπαίοι εταίροι έχουν δεσμευτεί να προσφέρουν ελάφρυνση χρέους εφόσον χρειαστεί και έτσι ώστε η Ελλάδα να παραμείνει σε τροχιά εφαρμογής του προγράμματος”.

“Στην έκτη αξιολόγηση θα τεθεί το θέμα του ελληνικού χρέους”, πρόσθεσε ο κ. Ράις. Ο ίδιος τόνισε ότι οι εκτιμήσεις του ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος παραμένουν οι ίδιες, δηλαδή ότι θα συνεχίσει να κινείται σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Ερωτώμενος για το αν η συζήτηση για το ελληνικό χρέος «μετατίθεται» συνεχώς για αργότερα, ο κ. Ράις απάντησε ότι “το ΔΝΤ θεωρεί πως οι συζητήσεις για το ελληνικό πρόγραμμα συνεχίζονται σε ομαλή βάση”.

Παράλληλα, επισήμανε ότι η Ελλάδα ήταν μεταξύ των ζητημάτων τα οποία συζήτησαν η Άγκελα Μέρκελ και η Κριστίν Λαγκάρντ στην συνάντηση τους στις 2 Μαΐου στην Ουάσιγκτον.

Σε ερώτηση για το αν οι πόροι του ΤΧΣ μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την χρηματοδότηση του προγράμματος ή την μείωση του ελληνικού χρέους, ο κ. Ράις δεν έκανε κάποιο σχόλιο λέγοντας ότι είναι ένα ζήτημα που θα συζητηθεί στο πλαίσιο της επόμενης αξιολόγησης.

 

Πηγή: euro2day.gr

 

Διαβάστε επίσης:

Βρούτσης:H ανεργία αποκλιμακώνεται για τα καλά

ΕΚΤ: Αμετάβλητο άφησε το επιτόκιο ο Ντράγκι

Στουρνάρας: Εργαλείο ρευστότητας η τιτλοποίηση δανείων

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 26,5% η ανεργία τον Φεβρουάριο

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ