ΔΝΤ: Διάθεση για συμβιβασμό με την ΕΚΤ για τα stress test των ελληνικών τραπεζών

Ουάσιγκτον, του Θανάση Κ.Τσίτσα

Διάθεση να συμβιβαστεί με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εξέφρασε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για το θέμα των κεφαλαιακών ελέγχων των ελληνικών τραπεζών.

Σε σχετική ερώτηση του Real.gr για την απόφαση του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των stress test των ελληνικών τραπεζών τον προσεχή Φεβρουάριο ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ απάντησε: “Αναμένουμε ότι αυτό το ζήτημα θα επιλυθεί ικανοποιητικά, σύντομα”.

O κ. Ρέγκλινγκ, μιλώντας προ ημερών στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ανέφερε τον σχεδιασμό του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού για νωρίτερη τέλεση της άσκησης και επισήμανε ότι ήδη έχει ενημερωθεί σχετικώς το ΔΝΤ για τον παραπάνω σχεδιασμό.

Το ΔΝΤ πιέζει συνεχώς από τα τέλη του 2016 και αναφέρθηκε διεξοδικά στην έκθεση -που συνόδευε την αναγγελία του τρίτου προγράμματος- τον περασμένο Ιούλιο για την άμεση πραγματοποίηση ενός νέου ελέγχου της ποιότητας των στοιχείων ενεργητικού (AQR) των ελληνικών τραπεζών και έχει κάνει γνωστό ότι το θέμα θα πρέπει να συζητηθεί στο πλαίσιο της τρίτης αξιολόγησης που θα ξεκινήσει εκτός απροόπτου τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ