Diesel κίνησης: Ανατροπή με την επιδότηση – Η δήλωση Οικονόμου

Δεν αναμένονται να ληφθούν τις επόμενες ημέρες αποφάσεις για την επιστροφή της επιδότησης στο diesel κίνησης,  ξεκαθάρισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Είναι γεγονός ότι παρατηρούμε μια έξαρση στην τιμή του πετρελαίου κίνησης όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλη την Ευρώπη. Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι δεν αντιδρά σπασμωδικά και ότι παρατηρεί τα φαινόμενα, δεν τα προσπερνά, τα μελετά και στον σωστό χρόνο έχοντας αξιολογήσει τον δημοσιονομικό χώρο που υπάρχει, κάνει παρεμβάσεις με στόχο να έχουμε τη μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

 

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο, 15 Οκτωβρίου  του 2022 ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΙ  να δοθεί επιδότηση στο πετρέλαιο κίνησης. Όπως είχε πει εάν οι διεθνές τιμές του πετρελαίου συνεχίσουν ανοδική πορεία τότε ο  Πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών θα ανακοινώσουν ενισχύσεις προκειμένου να βοηθηθούν τα νοικοκυριά.

«Θα εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο της οικονομίας για αν στηρίξουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις»  είχε επισημάνει.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ