Διαμαρτυρία Κυπρίων φοιτητών

Διαμαρτυρία Κυπρίων φοιτητών

 

Η Φοιτητική Ένωση Κυπρίων (Φ.Ε.Κ.) Ηρακλείου, σε ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι τα όσα συνέβησαν μέχρι στιγμής στην κυπριακή οικονομία, «μας επηρεάζουν όλους ανεξαιρέτως» γι’ αυτό τον λόγο το Σάββατο 23 Μαρτίου και ώρα 13:00 μμ, θα κινηθούν ειρηνικά σε μονόωρη εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το γερμανικό προξενείο, στην οδό Δικαιοσύνης 7, στο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με τη ΦΕΚ Ηρακλείου, η εκδήλωση «θα πραγματοποιηθεί συμβολικά για την συμπεριφορά που επέδειξαν Ευρωπαίοι εταίροι μας όπως η Γερμανία σε αυτή την δύσκολη στιγμή που περνάμε».

Ακόμη τονίζουν ότι, η καθιστική – βουβή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί «για να δείξουμε σαν φοιτητές με τον τρόπο μας στην Ε.Ε., πόσο σκληρή ήταν η στάση που κράτησαν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας, απέναντί μας. Αυτή η στάση στην συμπεριφορά τους μόνο απογοητευτική μπορεί να χαρακτηριστεί αφού δεν ήταν αναμενόμενη στα όσα η Ε.Ε. αντιπροσωπεύει».

Επίσης, μιλούν για μια συμπεριφορά η οποία δεν ήταν στο πνεύμα αλληλεγγύης προς τη μικρή Κύπρο από τις μεγάλες χώρες μέλη της ευρωπαϊκής οικογένειας, προσθέτοντας ότι η διαμαρτυρία θα διεξαχθεί σε δημοκρατικά πλαίσια και δεν θα «αναφωνηθούν τα οποιαδήποτε συνθήματα, τονίζοντας έτσι την απογοήτευσή μας», όπως αναφέρουν, ενώ στο τέλος θα ψάλλουν τον Εθνικό Ύμνο.

 

Πηγή: 24h.com.cy

 

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.