Διαφωνούν στο αφορολόγητο

Διαφωνούν στο αφορολόγητο

Στην κρίση των βουλευτών της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ θα τεθεί σήμερα το πρωί το σχέδιο του νέου φόρου ακινήτων που έχει ήδη καταρτίσει το υπουργείο Οικονομικών. Σε παράλληλες συνεδριάσεις των γαλάζιων που συμμετέχουν στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής και του ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, το σχέδιο θα παρουσιαστεί από τους Χρ. Λαζαρίδη και Ανδ. Μακρυπίδη αντίστοιχα προκειμένου να διερευνηθούν οι διαθέσεις των βουλευτών ώστε, στη συνέχεια, να λάβει τη μορφή νομοσχεδίου και να κατατεθεί, το συντομότερο, στη Βουλή.

Μεταξύ των ενστάσεων που διατηρεί το ΠΑΣΟΚ είναι το όριο πάνω από το οποίο η ακίνητη περιουσία ενός πολίτη θα εντάσσεται στις ρυθμίσεις του Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας. Στο προσχέδιο που διαμόρφωσε το υπ. Οικονομικών, το όριο αυτό βρίσκεται στις 300.000.

Αν το όριο αυξηθεί, τότε αυτομάτως θα παρασυρθούν ανοδικά όλοι οι συντελεστές, γεγονός που σημαίνει ότι όσοι έχουν πολύ υψηλής αξίας ακίνητη περιουσία θα κληθούν να πληρώσουν τη διαφορά. Στον αντίποδα, στελέχη της Ν.Δ. θεωρούσαν επαρκές το όριο των 300.000 ευρώ, κρίνοντας ότι καλύπτει τη συντριπτική πλειοψηφία των ιδιοκτητών της χώρας.

Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Exit mobile version