«Δεν θα βγείτε στις αγορές το ’14»

«Δεν θα βγείτε στις αγορές το ’14»

Στη Στεφανία Κασίμη

Τα λάθη της προηγούμενης κυβέρνησης της Γερμανίας όσον αφορά τη διαχείριση του ελληνικού προβλήματος, αλλά και τις απόψεις του ότι η Ελλάδα δεν θα καταφέρει να βγει στις αγορές το 2014 και θα χρειασθεί νέα βοήθεια, υπογραμμίζει σε συνέντευξή του στη Realnews ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος της Γερμανίας (SPD) για τα δημοσιονομικά θέματα και βουλευτής Κάρστεν Σνάιντερ. 

«Φοβάμαι ότι δεν θα είναι δυνατό για την Ελλάδα να επιστρέψει στις χρηματοπιστωτικές αγορές όταν λήξει το τρέχον πρόγραμμα», δηλώνει, και προσθέτει: «Η Ελλάδα θα χρειασθεί περαιτέρω βοήθεια και θα πρέπει να της χορηγηθεί». Στέλνει μήνυμα στην Αθήνα ότι «στο πρόβλημα δεν υπάρχει εύκολη απάντηση» και καλεί την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις με αιχμή τη μείωση του δημόσιου τομέα και την ενίσχυση της φορολογικής διοίκησης. «Αν το ποσοστό των ανείσπρακτων φόρων μόνο για το 2012 ξεπερνά το 50%, αυτό και μόνο είναι ένα τεράστιο πρόβλημα», αναφέρει.

Ξεκαθαρίζει ότι η κυβέρνηση της Μέρκελ «δεν είπε την αλήθεια ούτε στους Γερμανούς ούτε στους Ελληνες για το πρόβλημα και οι δύσκολες αποφάσεις έχουν αναβληθεί». Σε ό,τι αφορά το «καυτό» ζήτημα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, ο βουλευτής του SPD τονίζει: «Τα θεσμικά όργανα της τρόικας και του Eurogroup θα πρέπει να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους για να φθάσει το χρέος στα επίπεδα που συμφωνήθηκε. Η Ελλάδα θα χρειασθεί ελάφρυνση του χρέους της. Το πρόβλημα αυτό δεν πρέπει να κρύβεται κάτω από το χαλί». 

Διαβάστε αναλυτικά ολόκληρη τη συνέντευξη στη Realnews

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ