Δεν έχουν έρθει στην Ελλάδα…

«Μία ισορροπία θα πρέπει να βρεθεί» ανάμεσα στην απαίτηση αφ’ ενός για την ενίσχυση της ανάπτυξης και αφ’ ετέρου για δημοσιονομική λιτότητα, εκτίμησαν σήμερα στη Φλορεντία οι ευρωπαίοι επίτροποι Μισέλ Μπαρνιέ και Όλι Ρεν, κατά τη διάρκεια συνεδρίου που διοργανώθηκε για τον εορτασμό της Γιορτής της Ευρώπης.

«Η Ευρώπη βρίσκεται σε μία σημαντική καμπή της: θα πρέπει ταυτόχρονα να διατηρήσουμε την πορεία μας όσον αφορά την οικονομική σταθεροποίηση και να ενισχύσουμε τα μέτρα για μία διαρκή ανάπτυξη και για τη δημιουργία θέσεων εργασίας», τόνισε ο επίτροπος για την Οικονομικές Υποθέσεις και συνάμα αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Όλι Ρεν, ανοίγοντας τις εργασίες της ημερίδας.

«Η οικονομική ανάπτυξη και η απασχόληση δεσπόζουν στο μυαλό των Ευρωπαίων», πρόσθεσε ο Ρεν.

«Υπάρχει μία ανησυχία, κάποτε-κάποτε οργή, μία ρήξη, η οποία έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στις ελίτ, στους κυβερνώντες και στους λαούς. Είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί μία ορθή ισορροπία ανάμεσα στα αξιόπιστα μέτρα για τις χρηματοοικονομικές αγορές και τα μέτρα» που δύνανται να στηρίξουν οι λαοί, τόνισε από την πλευρά του ο επίτροπος για την Ενιαία Αγορά και τις Υπηρεσίες Μισέλ Μπαρνιέ, σε συνέντευξή του στο περιθώριο της ημερίδας.      

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ