Δανειολήπτες: Με ποια νόμιμα τρικ μπορούν να «φρενάρουν» τους πλειστηριασμούς

Πλειστηριασμός

Με τις Εταιρείες Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις (ΕΔΑΔΠ) να έχουν πάρει πλέον το «πάνω χέρι» στους πλειστηριασμούς – καθώς πλέον έχουν στα «χαρτοφυλάκιά» τους «κόκκινα δάνεια» που ξεπερνούν τα 70 δισ. ευρώ- οι δανειολήπτες ενίοτε αδυνατούν να αναγνωρίσουν τα «σημάδια» εκείνα που θα τους επιτρέψουν να «φρενάρουν» τις διαδικασίες εν τη γεννέσει τους! Και όμως υπάρχουν εκείνα τα «νόμιμα τρικ» που θα τους επιτρέψουν να κερδίσουν χρόνο και ξεκάθαρους κανόνες!

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

Δεν είναι λίγες οι φορές που κάποιες Εταιρείες Διαχείρισης στη σπουδή τους να προωθήσουν έναν πλειστηριασμό υποπίπτουν, σύμφωνα με το enikonomia.gr, σε «λάθη» τα οποία μπορεί να εκμεταλλευτεί ο δανειολήπτης, προκειμένου να πετύχει έναν ξεκάθαρο και σαφή διακανονισμό και να «οχυρωθεί» πίσω από τα δικαιώματά του.

Ποιοι είναι οι βασικοί λόγοι ανακοπής της διαταγής πληρωμής

Για παράδειγμα ένα από αυτά τα σημεία είναι ότι πριν από την έκδοση της διαταγής πληρωμής -τουλάχιστον όπως έχουν αποφανθεί τα δικαστήρια- ο δανειολήπτης θα πρέπει να έχει συμφωνήσει πως η κίνηση των τραπεζικών του λογαριασμών συνιστά ένα σαφές δείγμα και απόδειξη του χρέους που έχει. Αυτό βεβαίως είναι μόνον ένα από τα «τρικ» τα οποία μπορεί να αξιοποιήσει ο δανειολήπτης για να «φρενάρει» την έκδοση μιας διαταγής πληρωμής.

Από τις αποφάσεις των ελληνικών δικαστηρίων προκύπτει πως οι βασικοί λόγοι ανακοπής είναι οι εξής: 

 

 

 

 

Exit mobile version