Δάνεια έως 50.000 ευρώ για μικρές επιχειρήσεις – Όλες οι λεπτομέρειες

Νέο εγγυοδοτικό πρόγραμμα για τη δανειοδότηση επιχειρήσεων συνολικού προϋπολογισμού 450 εκατομμυρίων ευρώ σε συνεργασία με την αναπτυξιακή τράπεζα προετοιμάζει το υπουργείο Ανάπτυξης για την ενίσχυση της ρευστότητας μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Τα δάνεια θα είναι έως 50.000 ευρώ και θα δοθούν σε μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις της χώρας, όπως γνωστοποίησε σήμερα ο αρμόδιος υπουργός ,Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

“Εμείς συμφωνήσαμε με την Αναπτυξιακή Τράπεζα και δεσμεύσαμε ένα ποσό 400 εκατ. ευρώ .Αυτό το ποσό και η προκήρυξη θα βγει μέσα στον Ιανουάριο με τις τράπεζες. Ποια είναι η διαφορά από το τρέχον Εγγυοδοτικό: θα έχουμε μεγαλύτερες εγγυήσεις από το τρέχον Εγγυοδοτικό, δηλαδή θα χρειάζονται οι επιχειρήσεις λιγότερες εξασφαλίσεις για να πάρουν το δάνειο. Άρα περισσότερες επιχειρήσεις θα περνάνε τον πήχη για να πάρουν το δάνειο. Και δεύτερον το δάνειο αυτό θα είναι έως 50.000 ευρώ. Τι θα πει αυτό: ότι θα είναι ένα δάνειο το οποίο θα απευθύνεται σε μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις. Δηλαδή όταν έχεις βάλει όριο τις 50.000 ευρώ, να υπολογίζεις ένα μέσο όρο δανείων περίπου 30.000 ευρώ “, είπε.

Σε ερώτηση αναφορικά με τις προϋποθέσεις που θα δοθούν αυτά τα χρήματα στις επιχειρήσεις απάντησε: “Θα τα βγάλουμε στον αέρα, θα είναι περίπου οι μισές εξασφαλίσεις από όσες σήμερα ζητάει το Εγγυοδοτικό. Εάν σήμερα ζητά το Εγγυοδοτικό περίπου 40% του δανείου εκεί θα πηγαίνει στο 30% στο 20% “.

Kαι συνέχισε λέγοντας ότι εάν πάρει ένα δάνειο 30.000 ευρώ μια επιχείρηση, θα θέλει μια εξασφάλιση κάτω από τις 10.000 ευρώ για να πάρει το δάνειο αυτό, κάτω από τις 8.000 ευρώ ενδεχομένως.

“ Εμείς πιέζουμε τις τράπεζες να τηρήσουμε πάντα την αναλογία και ανά νομό. Δηλαδή εάν δούμε ένα νομό να πέφτει από τον μέσο όρο παρεμβαίνουμε και λέμε γιατί σε αυτόν τον νομό δεν δώσατε δάνεια .Εμείς δεν αφήνουμε κανέναν Έλληνα πίσω. Όλοι οι Έλληνες είναι συμπολίτες μας που έχουμε κληθεί να τους προστατέψουμε .Άρα δεν θα αφήσουμε κανένα πίσω όσο μακριά και εάν μένει από την Αθήνα “, πρόσθεσε.

Πηγή: enikonomia.gr

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.