“Χρυσό” θα πληρώνουμε το σουβλάκι – Στα ύψη η τιμή του

“Χρυσό” θα πληρώνουν το επόμενο διάστημα το σουβλάκι οι καταναλωτές λόγω του νέου κύματος αυξήσεων που έχει έρθει και στο κόστος των κρεάτων.

Όπως αναφέρουν οι ψητοπώλες, σύμφωνα με την εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος” ήδη το κόστος των κρεάτων έχει “τσιμπήσει” ένα 10%-12% με τις ανατιμήσεις να έρχονται. Σημειώνουν δε ορισμένοι ότι καταναλωτές θα πρέπει να είναι και ευχαριστημένοι αν το σουβλάκι πίτα γύρο περιοριστεί στα 2,80 ευρώ.

Πόσο θα αυξηθεί το σουβλάκι

“Το επόμενο διάστημα οι τιμές τόσο στο σουβλάκι όσο και στον γύρο αναμένεται να αυξηθούν σημαντικά αν και ήδη ορισμένα ψητοπωλεία έχουν προχωρήσει σε ανατιμήσεις τουλάχιστον της τάξεως του 10%. Το σουβλάκι από το 1,60 ευρώ αναμένεται να διαμορφωθεί στα 1,70-1,80 ευρώ ενώ το σουβλάκι πίτα γύρο από τα 2,40-2,50 ευρώ θα φτάσει τα 2,80-2,90 ευρώ. Θα προσπαθήσουμε να αποφύγουμε το φράγμα των 3 ευρώ κυρίως για ψυχολογικούς λόγους” . λέει χαρακτηριστικά στην εφημερίδα ” Ελεύθερος Τύπος” ο πρόεδρος του Σωματείου Ψητοπωλών Αττικής Ανδρέας Ανδριανάκης.

Αντίστοιχα, σύμφωνα με τον κ. Ανδριανάκη, η τιμή της μερίδας του γύρου θα φτάσει λίγο κάτω από τα 8 ευρώ γύρω στα 7,70-7,80 ευρώ από τα 7,10-7,20 ευρώ που είναι σήμερα.

σουβλάκι-χρυσό

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο ίδιος αποδίδει τις αυξήσεις στο κύμα ανατιμήσεων που πλήττει την αγορά υπογραμμίζοντας ότι “εδώ και 35 χρόνια που κάνω αυτήν την δουλειά δεν θυμάμαι ποτέ να έχουν ανέβει οι τιμές όλων των προϊόντων και των τιμών ταυτόχρονα. Όπως αναφέρει, το τελευταίο τρίμηνο οι τιμές των κρεάτων, τα οποία σε ποσοστό άνω των 80% είναι εισαγόμενα έχουν ανέβει κατά 10% -12%, ενώ σημαντική είναι και η επιβάρυνση από το κόστος των πλαστικών, των υλικών συσκευασίας, των χαρτιών αλλά και του ψωμιού.

Σύμφωνα με τον κ. Ανδριανάκη η τιμή στο πιτόγυρο δεν μπορεί να διαμορφωθεί κάτω από τα 2,80 ευρώ καθώς τα ψητοπωλεία, αν το διαθέσουν φθηνότερα δεν θα μπορέσουν να καλύψουν καν το κόστος τους. “Να είναι ικανοποιημένος ο κόσμος αν η πίτα γύρος είναι στα 2,80 ευρώ ” τονίζει.

Πηγή: enikonomia.gr 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ