Χιόνης στον Realfm 97,8: Η ελληνική οικονομία αντιπαθεί τις εκλογές

Ο καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Διονύσης Χιόνης στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου για τις εξελίξεις στην οικονομία.

«Η οικονομία και ειδικά η ελληνική οικονομία αντιπαθεί τις εκλογές, γιατί εκλογές σημαίνει δημοσιονομικός εκτροχιασμός, πάνω από όλα σημαίνει κάποιες προεκλογικές δεσμεύσεις που πραγματοποιούνται μεταγενέστερα σαν παρακαταθήκη στην οικονομική πολιτική, σημαίνει πληθωρισμός, βλέπουμε έναν ανταγωνισμό λαϊκισμού και ποιος θα δώσει περισσότερες παροχές και το χειρότερο στη φάση που  βρισκόμαστε ξέρετε ποιο είναι; Η ελληνική οικονομία, κάνοντας μια πρόβλεψη για το 2023 για ανάπτυξη 1,8%, 1,9%, ακόμα και αυτή την ισχνή ανάπτυξη, θέλει να την οφείλει στην αύξηση των επενδύσεων. Δυστυχώς η ιδιωτική κατανάλωση δεν φαίνεται ότι θα αυξηθεί. Αυτή η αύξηση των επενδύσεων δεν μπορεί να γίνει με πολιτική αβεβαιότητα» ανέφερε ο κ. Χιόνης.

«Έχουμε βάλει όλα μας τα αυγά σαν οικονομία σε ένα καλάθι» σχολίασε.

«Είναι η πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια, που οι επενδύσεις είναι μεγαλύτερες των αποσβέσεων, δηλαδή αυξάνουμε το απόθεμα του κεφαλαίου στην ελληνική οικονομία και αυτό είναι πολύ σημαντικό» πρόσθεσε.

Ακούστε το ηχητικό:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ