Χειμερινές εκπτώσεις από αύριο: Οι δύο Κυριακές που θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα – Τι να προσέχετε

Ερμού

Αρχίζουν αύριο Δευτέρα 8  Ιανουαρίου οι χειμερινές εκπτώσεις σε πανελλαδικό επίπεδο στα καταστήματα, σύμφωνα με τον ΣΕΛΠΕ. Οι εκπτώσεις θα διαρκέσουν έως και τις 29 Φεβρουαρίου και τα καταστήματα θα είναι ανοικτά τις  Κυριακές 14 και 21 Ιανουαρίου από τις 11 π.μ. έως τις 8 μ.μ.

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι επιχειρήσεις

Σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών, οι εμπορικές επιχειρήσεις θα πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή στα κάτωθι:

-Είτε ποσοστού (%), π.χ. «20% έκπτωση».

-Είτε συγκεκριμένου ποσού, π.χ. «10 ευρώ έκπτωση».

-Είτε αναγραφή νέας (χαμηλότερης) τιμής μαζί με την αναγραφή της προγενέστερης (υψηλότερης) τιμής που εφαρμόστηκε. Η προηγούμενη τιμή μπορεί να εμφανίζεται σε διαγραμμένη μορφή π.χ. «τώρα 50 ευρώ, πριν 100 ευρώ» ή «50 ευρώ 100 ευρώ».

Για λεπτομερέστερη ενημέρωση και πρακτικά παραδείγματα  για τις εκπτώσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν το βίντεο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών:

Τι πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές

Τους 5 κανόνες που πρέπει να διασφαλίσουν οι καταναλωτές για να μην πέσουν θύματα «προσφορών» ανέφερε πρόσφατα η  Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος.

Αναλυτικά:

Επίσης, σημειώνει ότι: Καλό θα ήταν να γνωρίζουν όλοι ότι η καταναλωτική φρενίτιδα που με τεχνικές marketing δημιουργούν μεγάλοι παράγοντες του εμπορίου (Βlack Friday, άνοιγμα καταστημάτων τις Κυριακές, λευκές νύκτες κ.λπ.) έχει ως αποτέλεσμα την υποσυνείδητη άσκηση ψυχολογικής πίεσης στον καταναλωτή, ο οποίος αισθάνεται ότι “πρέπει” να εκμεταλλευτεί τις προσφορές σπεύδοντας στα μαγαζιά. Στο σημερινό πλαίσιο της εκρηκτικής ακρίβειας σε αγαθά πρώτης ανάγκης, ο καταναλωτής οφείλει να ενεργεί τις αγορές του με σύνεση και περίσκεψη.

Exit mobile version