“Μπορεί να μην πληρωθούν οι εργαζόμενοι στην Κύπρο”

“Μπορεί να μην πληρωθούν οι εργαζόμενοι στην Κύπρο”

 

Την αδυναμία να γίνουν οι πληρωμές των εργαζομένων τον Μάρτιο, λόγω της έλλειψης ρευστότητας από τις κλειστές τράπεζες τόνισε ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Οργάνωσης Εργοδοτών και Βιομηχάνων στην Κύπρο Κώστας Χριστοφίδης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Real Fm.

«Αν δεν ανοίξουν αύριο οι τράπεζες υπάρχει κίνδυνος να μη γίνουν πληρωμές των μισθών του Μάρτιο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χριστοφίδης και πρόσθεσε: «Το κλείσιμο των τραπεζών για τόσες μέρες έχει οδηγήσει πολλές επιχειρήσεις σε προσωρινή αναστολή εργασιών και δεν μπορούν να παραγγείλουν προϊόντα από το εξωτερικό».

«Ευτυχώς μέχρι στιγμής δεν έχουν παρατηρηθεί ελλείψεις τροφίμων και φαρμάκων αλλά ο κίνδυνος είναι ορατός», υπογράμμισε ο Κώστας Χριστοφίδης.

Αναφορικά με την συναλλαγές με τους ξένους προμηθευτές ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Οργάνωσης Εργοδοτών και Βιομηχάνων, υπογράμμισε ότι «ενώ προηγουμένως δέχονταν πίστωση, τους τελευταίους μήνες ζητούσαν να γίνεται η μεταβίβαση των χρημάτων στο εξωτερικό και μετά έστελναν τα προϊόντα».

 

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ