Δημόσιο: Έτσι θα πάρετε το μπόνους- Όλες οι λεπτομέρειες

Εγκύκλιο για τον τρόπο που θα δοθεί το μπόνους παραγωγικότητας στους υπάλληλους του Δημοσίου εξέδωσε πρόσφατα το υπουργείο Οικονομικών. Σημειώνεται ότι το μπόνους αυτό θα δίνεται μόνο σε όσους θα επιτυγχάνουν τους στόχους που έχουν θέσει οι υπηρεσίες τους και το σχετικό κονδύλι ανέρχεται στο ποσό των 9 εκατ. ευρώ.

Όπως  επισημαίνεται στην εγκύκλιο, το κίνητρο επίτευξης δημοσιονομικών στόχων απευθύνεται σε όσους συμβάλλουν περισσότερο στην προάσπιση, αξιοποίηση και επαύξηση της δημόσιας περιουσίας, στην καταπολέμηση οικονομικών εγκλημάτων, ή στην ταχεία εκκαθάριση υποχρεώσεων εισπράξεων και πληρωμών κ.λπ.

Παράλληλα επισημαίνεται πως το κίνητρο επίτευξης δημοσιονομικών στόχων δεν συμψηφίζεται με την προσωπική διαφορά του Ενιαίου Μισθολογίου, δεν μπορεί να υπερβαίνει, ανά έτος, το 15% του αθροίσματος του ετήσιου βασικού μισθού και του επιδόματος θέσης ευθύνης κάθε υπαλλήλου και υπόκειται στις ασφαλιστικές εισφορές και λοιπές κρατήσεις των πρόσθετων αποδοχών.

Μπόνους: Ποιους αφορά και πώς θα καταβάλλεται

Δικαιούχοι είναι:

  • πολιτικοί υπάλληλοι και
  • το ένστολο προσωπικό των Γενικών Διευθύνσεων Οικονομικών Υπηρεσιών των υπουργείων, των Οικονομικών Υπηρεσιών της Προεδρίας της Δημοκρατίας και της Προεδρίας της Κυβέρνησης, του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (ΓΛΚ), καθώς και στις λοιπές υπηρεσίες και φορείς που εποπτεύονται ή υπάγονται στο υπουργείο Οικονομικών.

Το μπόνους θα  δίνεται σε ετήσια βάση για τους στόχους που έχουν τεθεί για το προηγούμενο ημερολογιακό έτος και δεν μπορεί να υπερβαίνει, ανά έτος, το 15% του αθροίσματος του ετήσιου βασικού μισθού και του επιδόματος θέσης ευθύνης κάθε υπαλλήλου.

Τα κριτήρια

Τα βασικά κριτήρια για τα οποία θα κριθούν οι δικαιούχοι του μπόνους θα είναι μεταξύ άλλων τα παρακάτω:

• Μείωση ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου. Δηλαδή μείωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του υπουργείου και εποπτευόμενων φορέων – Δείκτης: Το ύψος των αθροίσματος των ληξιπρόθεσμων οφειλών του υπουργείου και των εποπτευόμενων φορέων κατά τον Δεκέμβριο του έτους για το οποίο υπολογίζεται το Κ.Ε.Δ.Σ. να είναι ίσο ή μικρότερο από το ύψος του Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους.

• Έγκαιρη έκδοση συνταξιοδοτικών πράξεων. Δείκτης: Έκδοση κανονιστικών και απορριπτικών συνταξιοδοτικών πράξεων και πράξεων απονομής ή απόρριψης της ισόβιας τιμητικής παροχής εντός δύο μηνών από την είσοδο στην Υπηρεσία.

• Έλεγχος, εκκαθάριση και έκδοση χρηματικών ενταλμάτων, καθώς και εξόφληση αυτών εντός τριάντα ημερών από τη χρέωση του ηλεκτρονικού φακέλου του αιτήματος στον αρμόδιο υπάλληλο.

• Έγκαιρη επεξεργασία και ανάλυση δεικτών του τομέα ενέργειας στην εγχώρια και στις διεθνείς αγορές, για την αξιοποίηση των στοιχείων αυτών στον καθορισμό δημοσιονομικών παρεμβάσεων.

Έκδοση κανονιστικών και απορριπτικών συνταξιοδοτικών πράξεων και πράξεων απονομής ή απόρριψης της ισόβιας τιμητικής παροχής εντός δύο μηνών από την είσοδο στην υπηρεσία.

• Κατάρτιση του ετήσιου προγράμματος δημοσιονομικών ελέγχων μέχρι τις 30 Ιουλίου με την προϋπόθεση της ολοκλήρωσης της εισροής των απαραίτητων στοιχείων από τις αρμόδιες για τη συλλογή τους Υπηρεσίες.

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ