Bloomberg: Η δημοσιονομική Οδύσσεια της Ελλάδας συνεχίζεται

Η Ελλάδα βιώνει τη δική της… δημοσιονομική Οδύσσεια, καθώς παρά τη σαφή βελτίωση της οικονομίας, τα προβλήματα στη χώρα διατηρούνται στο ακέραιο, αναφέρει σε δημοσίευμά του το Bloomberg.

«Από την ημέρα που ανακοίνωσε ότι το κρυμμένο έλλειμμα είχε αφήσει τη χώρα σχεδόν άφραγκη, η Ελλάδα έχει υπάρξει σημείο αναφοράς στις ευρύτερες οικονομικές συζητήσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και ένα πρακτικό πρόβλημα για τις χώρες που αποτελούν το ευρώ. Για τις πλουσιότερες βόρειες χώρες, ιδιαίτερα για τη Γερμανία, η Ελλάδα είναι σπάταλη, που χρειάζεται ισχυρό οικονομικό φάρμακο.

Για πολλούς Έλληνες, το μέγεθος των ωδινών τους έχει αγγίξει οριακά επίπεδα από τις περικοπές δαπανών και τις φορολογικές αυξήσεις που ασκούν πιέσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλες προβληματικές οικονομίες, όπως η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Ιρλανδία και η Ιταλία. Το 2012, οι διαμάχες σχετικά με τα χρέη της Ελλάδας απείλησαν να διαλύσουν την ευρωζώνη. Αυτή η αίσθηση του επείγοντος, έχει τώρα υποχωρήσει. Ακόμη και έτσι, άλλη μια πολιτική κρίση κάνει την εμφάνισή της σε μια ήπειρο βυθισμένη στην οικονομική στασιμότητα» αναφέρει το πρακτορείο…

Διαβάστε τη συνέχεια στο enikonomia.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ