BestPrice.gr: «Κλικ» στην προστασία των καταναλωτών – Η νέα δωρεάν υπηρεσία ασφάλισης αγορών

«Κλικ» στην ασφάλεια και την προστασία των καταναλωτών. Το e-shopping έχει γίνει αγαπημένη συνήθεια και το BestPrice.gr μέσω της νέας υπηρεσίας για δωρεάν ασφάλιση αγορών μέσω ηλεκτρονικών πιστοποιημένων καταστημάτων, σε συνεργασία με την ασφαλιστική εταιρεία Eurolife FFH και τη διαμεσολάβηση της τράπεζας Eurobank, γίνεται «ασπίδα».

Οι κίνδυνοι και τα απρόοπτα κατά τις ηλεκτρονικές αγορές εγκυμονούν. Προϊόντα που μπορεί να μην παραδοθούν στην ώρα τους, είδη που μπορεί να «μπερδευτούν» στον δρόμο για το σπίτι και άλλα που ενδέχεται να φτάσουν σπασμένα ή κατεστραμμένα… Συχνές περιπτώσεις και περιστατικά που όλοι έχουν αντιμετωπίσει.

Το BestPrice.gr, η πρώτη και μεγαλύτερη πλατφόρμα έρευνας αγοράς και σύγκρισης τιμών, που φιλοξενεί 3.700 ηλεκτρονικά καταστήματα, έρχεται να «οχυρώσει» τους e- shoppers και να τους εξοικειώσει με την έννοια και τη σημασία της ασφάλισης ηλεκτρονικών αγορών. Γιατί  μπορεί η έρευνα αγοράς και τα ψώνια να είναι χαρά και απόλαυση όμως, η ασφάλεια και η εμπιστοσύνη δεν είναι… παιχνίδι.

Ποιοι καλύπτονται από την ασφάλιση αγορών και τι πρέπει να κάνουν

Η δωρεάν ασφάλιση αγορών καλύπτει κάποιον που έχει κάνει ηλεκτρονική παραγγελία και δεν την λάβει εντός 4 εβδομάδων από την εκτιμώμενη ημερομηνία παράδοσης από το κατάστημα. Επίσης αν παραλάβει διαφορετικό προϊόν από εκείνο που είχε επιλέξει να αγοράσει ή εάν το προϊόν φτάσει στα χέρια του με ουσιώδη υλική ζημιά. Σε κάθε περίπτωση ισχύει για ηλεκτρονικές αγορές από πιστοποιημένα καταστήματα, κατά την χρονική στιγμή της παραγγελίας, οι οποίες έχουν προέλθει έπειτα από έρευνα αγοράς στο BestPrice.gr.

Για παράδειγμα αν κάποιος θέλει να αγοράσει iphone ή κινητό, το παραγγείλει και το παραλάβει σπασμένο ή φθαρμένο, θα μπορέσει να «ενεργοποιήσει» τα οφέλη της νέας υπηρεσίας δωρεάν ασφάλισης, αρκεί να έχει προχωρήσει στην εγγραφή για τη χρήση της συγκεκριμένης δυνατότητας στην ιστοσελίδα: https://www.bestprice.gr/programma-asfaleias-agoron

Το ίδια οφέλη από την υπηρεσία δωρεάν ασφάλισης αγορών μπορεί να έχει ο καταναλωτής που παραγγείλει ένα συγκεκριμένο smartwatch ή ένα κλιματιστικό και παραλάβει ένα διαφορετικό από αυτό που έχει επιλέξει ή αν κάποιος παραγγείλει τηλεόραση ή laptop και δεν τα παραλάβει σε χρονικό διάστημα 4 εβδομάδων από την εκτιμώμενη ημερομηνία παράδοσης.

Ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να ενεργοποιήσει πρώτα την «Αποθήκευση Παραγγελιών»  και να διαβάσει και να αποδεχτεί τους όρους της ασφάλισης. Απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η συμπλήρωση έγκυρων στοιχείων (π.χ. ονοματεπώνυμο, ΑΦΜ, τηλέφωνο) για να τεθεί σε ισχύ η ασφάλιση.

Όταν ολοκληρωθούν τα συγκεκριμένα βήματα μία φορά, μετά γίνεται η αγαπημένη έρευνα αγοράς στο BestPrice.gr και όποιος ψωνίζει μπορεί να αναγνωρίσει τα καταστήματα που συμμετέχουν στην ασφάλιση αγορών από την ασπίδα με το σήμα πιστοποίησης και να κάνει κλικ στα προϊόντα που θέλει για να μεταφερθεί στο εκάστοτε e-shop και να ολοκληρώσει την αγορά διαδικτυακά. Μην παραλείψεις να μπεις στο BestPrice.gr πριν από την αγορά σου για να είσαι σίγουρος ότι θα καταγραφεί η αγορά.

Αυτό που είναι επίσης, σημαντικό για να μπει σε ισχύ η κάλυψη θα πρέπει κάποιος να είναι φυσικό πρόσωπο, άνω των 18 ετών και μόνιμος κάτοικος Ελλάδας. Τα στοιχεία της αγοράς (δηλαδή της απόδειξης λιανικής) θα πρέπει να είναι αντίστοιχα με αυτά του όρου της ασφάλισης (ασφαλιστήριο) τα οποία έχει δηλώσει πριν από την αγορά, όταν ενεργοποίησε την υπηρεσία.

Εκτός από την ασφάλιση αγορών, το BestPrice.gr παρέχει στους καταναλωτές μια σειρά από υπηρεσίες και εργαλεία που διευκολύνουν την έρευνα αγοράς. Ένα από αυτά είναι η ενότητα “προσφορές” όπου σε πραγματικό χρόνο προβάλλει τα προϊόντα με πραγματική πτώση τιμή.

Δηλαδή μόλις ο μηχανισμός του BestPrice.gr εντοπίσει μια πτώση στην καλύτερη τιμή, από το σύνολο των καταστημάτων που συμμετέχουν στην πλατφόρμα, εμφανίζει το προϊόν στην ενότητα των προσφορών. Παράλληλα, δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να ενεργοποιούν ειδοποιήσεις ώστε να ενημερώνονται αν μειωθεί η καλύτερη τιμή σε προϊόντα που τους ενδιαφέρουν.

Τόσο η ασφάλιση αγορών όσο και υπόλοιπα εργαλεία που προσφέρει το BestPrice.gr στους καταναλωτές είναι ιδιαιτέρα χρήσιμα και ενόψει της Black Friday. Ο καθιερωμένος πλέον θεσμός που αποτελεί τη μεγάλη «γιορτή» του εμπορίου και που πολλοί καταναλωτές επιλέγουν να κάνουν τα ψώνια τους αξιοποιώντας τις δελεαστικές τιμές και προσφορές. Το e-shopping αυξάνεται κατά τη συγκεκριμένη περίοδο, οπότε και η ασφάλιση των ηλεκτρονικών αγορών γίνεται πιο επιτακτική από ποτέ.

Για περισσότερες πληροφορίες για την υπηρεσία, ο ενδιαφερόμενος μπορεί να επισκεφτεί και το blogspot: https://www.bestprice.gr/blog/768/dorean-asfalisi-online-agoron-apo-bestprice-gr

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ