Μπαράζ αγωγών από λιμενικούς με… στόχο τα 2.500 ευρώ

Συνεχίζεται η συγκέντρωση των αγωγών λιμενικών για τη διεκδίκηση των καταργημένων δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδόματος αδείας. Σύμφωνα με τη δικηγόρο Ιζαμπέλα Τίκελλη, που επικαλείται ο Ελεύθερος Τύπος, εκτός των λιμενικών και αστυνομικοί έχουν δείξει ενδιαφέρον να προλάβουν πριν το τέλος του έτους να καταθέσουν ατομικές αγωγές ώστε να γλιτώσουν την παραγραφή των δύο χρόνων και να κερδίσουν τα ποσά που τους αναλογούν.

Μέχρι τώρα το ΣτΕ δεν έχει κρίνει αντισυνταγματική την καθολική περικοπή των δώρων και επιδομάτων, καθώς φαίνεται δεν έχουν γίνει προσφυγές. Έτσι τον λόγο έχουν τα διοικητικά δικαστήρια της χώρας ακόμη και για τους υπαλλήλους δημοσίου χαρακτήρα. Το διεκδικούμενο ποσό αφορά από τον Οκτώβριο του 2016 μέχρι τα τέλη του 2018.

Μετά την ανακοίνωση της Ένωσης Λιμενικών Υπαλλήλων Αττικής και Πειραιά για το θέμα αυτό τοποθετήθηκε και η Πανελλήνια Ένωση των Λιμενικών.

“Οι αγωγές μπορούν να κατοχυρώσουν δικαίωμα αναδρομικής εφαρμογής μόνο για δύο έτη. Όπερ σημαίνει ότι μέχρι το τέλος του 2018 μπορεί να διεκδικηθεί ατομικά και όχι συλλογικά το ποσό των 2.500 ευρώ με τις ανάλογες προσαυξήσεις με τον δικηγόρο Γιώργο Αντωνακόπουλο να διευκρινίζει ότι “η διεκδίκηση αφορά στα μειωμένα επιδόματα εορτών και αδείας, δηλ. τα επιδόματα, στο ύψος που είχαν διαμορφωθεί πριν τον ν. 4093/2012 (ήτοι 500 ευρώ επίδομα Χριστουγέννων και από 250 ευρώ για επίδομα Πάσχα και αδείας).

Υπενθυμίζεται ότι η διαμόρφωση επιδομάτων σε αυτό το ύψος είχε κριθεί ως συνταγματική για τους δημοσίους υπαλλήλους.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ