Άρση μέτρων: Τι ζητούν οι ξενοδόχοι για εργαζόμενους και φορολογία – ΒΙΝΤΕΟ

Τους υγειονομικούς κανόνες, αλλά και τα νέα μέτρα οικονομικής στήριξης που θα θέσει η Πολιτεία περιμένουν οι ξενοδόχοι, προκειμένου να δουν και να αποφασίσουν, αν θα ανοίξουν το καλοκαίρι τα τουριστικά τους καταλύματα.

Μιλώντας στο Open, o πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Γρηγόρης Τάσιος υποστήριξε: «Ρεαλιστικά υγειονομικά κριτήρια-πρωτόκολλα, χωρίς να είναι κλινικές και, το δεύτερο, διαμόρφωση, έτσι όπως πρέπει, έναν διαμοιρασμό όλου του οικονομικού σκέλους για τις εργασιακές σχέσεις και στη συνέχεια να δούμε πώς με αυτά τα δεδομένα μπορούμε να προχωρήσουμε σε άνοιγμα των ξενοδοχειακών καταλυμάτων».

Οι φορείς του τουρισμού, με επιστολή που έστειλαν τη Δευτέρα στον πρωθυπουργό, παρουσίασαν άξονες, πάνω στους οποίους θα στηριχθεί η επανεκκίνηση, η βιωσιμότητα και η ανταγωνιστικότητα του τουριστικού τομέα. Τα μέλη του ΣΕΤΕ ζήτησαν υγειονομικά πρωτόκολλα λειτουργίας. Όπως τονίζεται, τουρισμός/μεταφορές δεν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν, χωρίς κοινά ευρωπαϊκά πρωτόκολλα για ελεγχόμενες υγειονομικά μετακινήσεις.

Ωστόσο για τον ΣΕΤΕ δεν είναι μόνο το υγειονομικό πρωτόκολλο ζητούμενο. Ζήτησε προγράμματα επιδότησης εργασίας και εργαζομένων, τουλάχιστον για όλο το 2020, αλλά και μείωση του ΦΠΑ από 01.06.20 και για όσο χρόνο χρειαστεί να ανακτηθεί το χαμένο έδαφος: της διαμονής στο 6%, όλης της εστίασης στο 13%, της υπηρεσίας του τουριστικού πακέτου στο 13%, των εγχώριων μεταφορών στο 13% και του θαλάσσιου τουρισμού στο 13%.

Τέλος, ζητήθηκε και η μη καταβολή προκαταβολής φόρου εισοδήματος για το 2020. Το μέτρο δεν έχει καμία δημοσιονομική επίπτωση και εκτός αυτού, το 2021 με το σύνολο των επιχειρήσεων ζημιογόνο, ο συμψηφισμός προκαταβολής-ζημιών θα είναι αναγκαστικός, σημειώνει ο ΣΕΤΕ.

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ