Απάντηση Στουρνάρα για τη λίστα Λιχτενστάιν

Απάντηση Στουρνάρα για τη λίστα Λιχτενστάιν 

 

“Τα στοιχεία που αφορούν στη λίστα Λουξεμβούργου ήρθαν στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο του 2012 και διαβιβάστηκαν στο ΣΔΟΕ για όλες τις απαραίτητες ενέργειες ελέγχου και διαπίστωσης ενδεχόμενων φορολογικών παρεμβάσεων. Κατόπιν μάλιστα παραγγελίας του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, το ΣΔΟΕ διενεργεί προκαταρκτική εξέταση προς διακρίβωση τέλεσης αξιόποινων πράξεων από πρόσωπα που διατηρούν τραπεζικούς λογαριασμούς στο Λουξεμβούργο”.

Αυτή την απάντηση έδωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας στην ερώτηση των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων της ΔΗΜΑΡ Βασίλη Οικονόμου και Νίκο Τσούκαλη αναφορικά με τις καταθέσεις των Ελλήνων φορολογούμενων στο Λιχτενστάιν και το Λουξεμβούργο.

” Περιμένουμε από τον σημερινό υπουργό Οικονομικών να μας παρουσιάσει αποτελέσματα από την λίστα Λιχτενστάιν, που ενώ σύμφωνα με τους προκατόχους του υπουργούς Οικονομικών βρίσκεται στην διάθεση των αρχών από το 2010, ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί κάποιο συγκεκριμένο αποτέλεσμα των ελέγχων που έχουν πραγματοποιηθεί αφού εδώ και σχεδόν τρία χρόνια  «εξαντλούνται» οι δυνατότητες μόνο στην επαλήθευση των στοιχείων!”, αναφέρουν οι δύο βουλευτές.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ