Αντίθετη η ΓΣΕΒΕΕ στις… Κυριακές

Αντίθετη η ΓΣΕΒΕΕ στις… Κυριακές

Την πλήρη αντίθεσή της στο ενδεχόμενο λειτουργίας των καταστημάτων την Κυριακή εκφράζει η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) και τονίζει σε ανακοίνωσή της ότι παρά τις καθολικές αντιδράσεις όλων των εμπλεκόμενων φορέων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές το Υπουργείο Ανάπτυξης κατέθεσε στη Βουλή το σχετικό νομοσχέδιο.

“Εξακολουθούμε να μην κατανοούμε την εμμονή του Υπουργείου σε ένα μέτρο που οδηγεί σε μεγαλύτερη δυσκαμψία την αγορά και τις επιχειρήσεις, αυξάνει το κόστος λειτουργίας και επιβαρύνει τους αυτοαπασχολούμενους” επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η ΓΣΕΒΕΕ.

Παράλληλα, τονίζει ότι σε έρευνες που έχουν γίνει σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες δεν έχει προκύψει θετικό αποτέλεσμα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις από το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, ενώ η πλειοψηφία των εμπόρων τους οποίους αφορά το μέτρο αντιτίθενται συντριπτικά (78,4% στην έρευνα Ιανουαρίου 2013, ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ).

“Καμία θετική προοπτική δεν δημιουργείται από την λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές. Τουναντίον, περισσότερη συρρίκνωση και λουκέτα θα υπάρξουν για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που με τη σειρά τους θα ανατροφοδοτήσουν τον φαύλο κύκλο της ύφεσης και της ανεργίας” τονίζει στην ανακοίνωσή της η ΓΣΕΒΕΕ.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ