Ανικανοποίητη η Λαγκάρντ

Ανικανοποίητη η Λαγκάρντ

 

H επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, δεν είναι ικανοποιημένη με την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας, που οφείλεται στις διαφορετικές ταχύτητες που αναπτύσσονται οι περιφέρειες.

«Δεν είναι δείγμα υγείας μια τόσο άνιση ανάπτυξη» λέει η Λαγκάρντ. «Χρειαζόμαστε πρώτη ταχύτητα για μια σταθερή, αειφόρο και πράσινη ανάπτυξη», τονίζει.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ έδωσε διαφορετικές συστάσεις:

Στις γοργά αναπτυσσόμενες για παράδειγμα να μην κάνουν υπερβολικές δαπάνες και να ενισχύσουν τις εποπτικές αρχές, στις φτωχές χώρες να κάνουν επενδύσεις σε υποδομές, στην υγεία και στην εκπαίδευση με τη βοήθεια της διεθνούς κοινότητας. Και στις ΗΠΑ να βάλουν τάξη στα δημοσιονομικά τους αλλά όχι τόσο χαοτικά όπως μέχρι τώρα, αλλά πιο προγραμματισμένα και επικοινωνιακά καλύτερα.

Για τους Ευρωπαίους τί λέει; Ότι επέτυχαν πολλά σε σύντομο χρόνο και ότι τώρα προτεραιότητα έχει η ίδρυση της τραπεζικής ένωσης, ενός κοινού τραπεζικού εποπτικού συστήματος. Βέβαια η Λαγκάρντ παρατηρεί αυτό που παρατηρούν όλοι, ότι η όποια ανακούφιση στις αγορές δεν επηρέασε την ανάπτυξη και την απασχόληση, εκείνους δηλαδή τους τομείς που είναι σημαντικοί για τους ανθρώπους.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ