Αναδρομικά: Την επόμενη εβδομάδα ο Μητσοτάκης θα ανακοινώσει οριζόντια λύση – Τι δήλωσε ο Πέτσας

Την επόμενη εβδομάδα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει τον τρόπο και τον χρόνο καταβολής των αναδρομικών των συνταξιούχων, δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Ο κ. Πέτσας τόνισε ότι η κυβέρνηση σέβεται τις αποφάσεις των δικαστηρίων και μελετά το συνολικό κόστος.

“Κανείς δεν πρέπει να προσφύγει και να προσπαθεί μέσω δικηγόρων να πάρει τα χρήματά του. Θα περιμένει λίγες ημέρες. Είναι θέμα λίγων ημερών να ανακοινώσουμε τις αποφάσεις μας. Πρέπει να μελετηθεί η απόφαση, μελετάμε το συνολικό κόστος το οποίο θα επιφέρει στο δημόσιο ταμείο, συνυπολογίζουμε τις οικονομικές εξελίξεις και την επόμενη εβδομάδα ο Πρωθυπουργός θα ανακοινώσει τον τρόπο και τον χρόνο με τον οποίο θα προχωρήσουμε στην καταβολή των αναδρομικών. Επομένως είναι μια απόφαση του πρωθυπουργού ο οποίος θα αναδείξει αυτό που λέμε τώρα, δηλαδή ότι θα υπάρξει μια πολιτική, μια οριζόντια λύση. Δεν χρειάζεται κανείς να προσφεύγει και γιατί δεν υπάρχει κανένα θέμα παραγραφής και γιατί θα δοθεί αυτή η οριζόντια πολιτική λύση” είπε ο κ. Πέτσας.

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως δεν επιβεβαιώνεται το ενδεχόμενο συντέλεσης μιας νέας συνόδου Κορυφής αναφορικά με το ζήτημα των τουρκικών προκλήσεων. Την ίδια ώρα, σχολιάζοντας της εξελίξεις στην γείτονα, στο περιθώριο της απόφασης Ερντογάν για μετατροπή της Αγίας Σοφίας από τζαμί σε μουσείο σε τζαμί, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι ο ναός είναι ένα μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς και «μνημείο με φερετζέ δεν υπάρχει».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ