Αναδρομικά – ΣτΕ: 2,5 δισ. ευρώ κρίνονται στις 15 Ιανουαρίου – Τα ποσά που διεκδικούν οι συνταξιούχοι

Μια νέα περιπέτεια αρχίζει τις επόμενες ημέρες με τα αναδρομικά των δώρων και των επικουρικών συντάξεων, καθώς την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου δικάζεται στο ΣτΕ προσφυγή συνταξιουχικών οργανώσεων που ζητούν την καταβολή των χαμένων αναδρομικών από τις παροχές (δώρα & συντάξεις) που λάμβαναν.

Μάλιστα, λίγες μέρες νωρίτερα, στις 14 Ιανουαρίου, θα δοθεί μια αντίστοιχη μάχη στο Ελεγκτικό Συνέδριο για τους συνταξιούχους του Δημοσίου. Υπηρεσιακοί παράγοντες από το υπουργείο Εργασίας επισημαίνουν ότι από την έκβαση των υποθέσεων αυτών θα κριθεί αν το υπουργείο Εργασίας θα κληθεί να βάλει για δεύτερη φορά το χέρι στην… τσέπη προκειμένου να πληρώσει τους απόμαχους της δουλειάς.

Οι συνταξιούχοι ζητούν να τους επιστραφούν οι μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις για το κρίσιμο 11μηνο, από τον Ιούνιο του 2015 όταν βγήκε η πρώτη απόφαση του ΣτΕ μέχρι τον Μάιο του 2016 όταν ψηφίστηκε ο νόμος Κατρούγκαλου. Παράλληλα, απαιτούν να τους καταβληθεί εφάπαξ το δώρο της κύριας σύνταξης, καθώς και αυτά της επικουρικής, ενώ στο κάδρο των αιτημάτων τους μπαίνουν και αυτοί που δεν άσκησαν αγωγές.

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.