Αναδρομικά και αυξήσεις στις συντάξεις: Το καλεντάρι των πληρωμών έως τον Απρίλιο

Το… χρώμα του χρήματος θα δουν το επόμενο τετράμηνο εκατοντάδες χιλιάδες απόμαχοι της δουλειάς, καθώς το καλεντάρι του υπουργείου Εργασίας έως τον Απρίλιο είναι συμπληρωμένο με τρεις σημαντικές πληρωμές που αφορούν σε αναδρομικά αλλά και αυξήσεις στις συντάξεις.

Μέσα στα επόμενα 24ωρα προγραμματίζεται να γίνει η πληρωμή των αναδρομικών στους κληρονόμους. Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη εμβόλιμη πληρωμή στους δικαιούχους των αναδρομικών που έχουν υποβάλει πλήρεις φακέλους, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του enikonomia.gr θα ακολουθήσει δεύτερος γύρος καταβολών τον Μάρτιο, που θα αφορά σε εκείνους που κατέθεσαν τα δικαιολογητικά έως 28 Φεβρουαρίου. Ο συνολικός αριθμός των συνταξιούχων που απεβίωσαν, οι κληρονόμοι των οποίων δικαιούνται τα αναδρομικά, αγγίζει τους 177 χιλιάδες, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις ο μέσος όρος των αναδρομικών που θα λάβουν οι κληρονόμοι των θανόντων δικαιούχων θα κινείται στην περιοχή των 1.000 ευρώ.

Έως τον Απρίλιο αναμένονται και οι αυξήσεις στους συνταξιούχους με πάνω από 30 έτη ασφάλισης, οι οποίες ισχύουν αναδρομικά από 1η Οκτωβρίου 2019, όταν δηλαδή εκδόθηκε η απόφαση του ΣτΕ.

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ