«Αμοιβή» έως 500 ευρώ σε όσους ξετρυπώσουν φοροφυγά… με κινητό

Νέα «δολώματα» ρίχνει για να πιάσει «λαβράκια» φοροδιαφυγήςτο υπουργείο Οικονομικών: Μία από τις σκέψεις είναι να μοιράζει χρηματικά ποσά ώστε να πείσει τους πολίτες με έξυπνες εφαρμογές στα κινητά να σκανάρουν αποδείξεις και να εντοπίζουν το «μαύρο χρήμα»! Ανατροπές έρχονται όμως και στον τρόπο διεξαγωγής της φορολοταρίας!

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

Δεδομένου ότι το Υπουργείο προτίθεται να υιοθετήσει «ενισχυμένου» τύπου κίνητρα για να «ξετρυπώσει» φοροφυγάδες μέσω της εκτεταμένης χρήσης ηλεκτρονικών μέσων συναλλαγών, στα «σκαριά» είναι ανατροπές στον τρόπο διεξαγωγής της περιβόητης φορο-λοταρίας, αλλά και έξυπνες εφαρμογές για τα κινητά τηλέφωνα.

«Τέλος» τα 1.000 ευρώ σε 1.000 τυχερούς

Εκτός από το «μπόνους» που θα δοθεί στους πολίτες για να κάνουν μέσω ηλεκτρονικής τραπεζικής ή με κάρτες τις πληρωμές τους προς «ύποπτους» για φοροδιαφυγή κλάδους, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας αφήνει ανοιχτό «παράθυρο» και για ανατροπές στον τρόπο διεξαγωγής της φορολοταρίας, ενώ η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ετοιμάζει ειδικές εφαρμογές αποκάλυψης της παραοικονομίας μέσω των κινητών τηλεφώνων!

Το τελευταίο διάστημα όλα δείχνουν πως το ενδιαφέρον για τις μηνιαίες κληρώσεις ατονεί. Και για αυτό δρομολογούνται αλλαγές για να καταστήσουν ξανά ελκυστική τη διαδικασία. Στο οικονομικό επιτελείο θεωρούν ότι οι κληρώσεις ποσού 1.000 ευρώ για 1.000 τυχερούς κάθε μήνα, έχουν εξαντλήσει την δυναμική τους, καθώς η φορολοταρία υιοθετήθηκε σε άλλες εποχές και κάτω από διαφορετικές συνθήκες.Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ