Αμετάκλητη η ποινή στον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου

Της Άννας Κανδύλη

Απέρριψε το ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου την αναίρεση που είχε ασκήσει ο πρώην πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέας Γεωργίου κατά της απόφασης του Εφετείου με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δύο ετών από το Εφετείο για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

Η κατηγορία αφορά τη μη ενημέρωση από μέρους του του διοικητικού συμβουλίου της Αρχής πριν αποστείλει τα στοιχεία για το έλλειμμα του 2009 στην Eurostat.

Ο κ. Γεωργίου πρωτοδίκως είχε αθωωθεί ενώ και η εισήγηση της εισαγγελέως Ευσταθίας Σπυροπούλου προς το ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου ήταν να γίνει δεκτή η αίτηση αναίρεσης που έχει υποβάλει.

Ο πρώην επικεφαλής της Αρχής πλην της παραπάνω υπόθεσης θα κριθεί για τρίτη φορά από το Συμβούλιο Εφετών, για το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης, κατηγορία που αφορά την τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος του 2009, προκειμένου η χώρα να υπαχθεί σε Μνημόνια. Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου έχει κάνει δεκτό το αίτημα της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, αναιρώντας το απαλλακτικό προηγούμενο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ