Αλλάζει ο τρόπος εντοπισμού των ανασφάλιστων ΙΧ – Πως βεβαιώνονται τα πρόστιμα

Αλλάζει, πριν ενεργοποιηθεί, ο τρόπος εντοπισμού των ιδιοκτητών ανασφάλιστων αυτοκινήτων, αλλά και η επιδίωξη συμμόρφωσής τους, σύμφωνα με την απόφαση (ΠΟΛ.1078/2017) η οποία δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ.

Σύμφωνα με την απόφαση, στο «σαφάρι» για τον εντοπισμό των ιδιοκτητών ανασφάλιστων αυτοκινήτων εισέρχονται και οι ασφαλιστικές, ενώ τα πρόστιμα με το ηλεκτρονικό παράβολο των 250 ευρώ θα αναρτώνται στο Taxisnet. Παράλληλα, προβλέπεται διασταύρωση στοιχείων δύο φορές τον χρόνο.

Η Ηλεκτρονική Διεύθυνση της ΑΑΔΕ θα αποστέλλει ειδοποιητήρια επιστολή στους ιδιοκτήτες των τυχόν ανασφάλιστων οχημάτων, είτε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, είτε στην ηλεκτρονική θυρίδα μηνυμάτων TaxisNet, είτε στην τελευταία δηλωθείσα από αυτούς, στη φορολογική διοίκηση, ταχυδρομική διεύθυνση, με την οποία τους ειδοποιεί ότι σε συγκεκριμένη ημερομηνία (ημερομηνία διασταύρωσης) εντοπίσθηκε το όχημά τους ανασφάλιστο και για τις ενέργειες που πρέπει να κάνουν κατά περίπτωση.» .

Αν ο παραβάτης δεν συμμορφωθεί εντός διμήνου, τότε ειδοποιούνται οι κατά τόπους Αστυνομικές Αρχές για να επιβάλουν την κύρωση των ποινών που προβλέπονται, όπως αφαίρεση πινακίδων και Άδειας Κυκλοφορίας του οχήματος.

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ