Αλλάζει ο «χάρτης» των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ

Σε νοικοκύρεμα του δικτύου του προχωρεί ο ΕΦΚΑ με στόχο την ποιοτικότερη αλλά και την αμεσότερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων.

Υψηλόβαθμοι παράγοντες του υπουργείου Εργασίας επισημαίνουν στο Enikonomia.gr ότι πλέον μπαίνει τέλος στις δεκάδες διάσπαρτες υπηρεσίες που λειτουργούσαν στην περιφέρεια χωρίς αποτέλεσμα.

«Δημιουργείται ένα οργανωμένο δίκτυο δομών ασφάλισης το οποίο θα μοιράζεται πανελλαδικά με τέτοιο τρόπο ώστε να εξυπηρετούνται όλοι οι ασφαλισμένοι» εξηγεί στο Enikonomia υπηρεσιακός παράγοντες του ΕΦΚΑ.

Πρακτικά θα δημιουργηθούν σύγχρονα σημεία εξυπηρέτησης, τα οποία θα μπορούν να εξυπηρετούν τους πάντες. Αγρότες, ελεύθερους επαγγελματίες, μισθωτούς κοκ.

Στην πραγματικότητα δημιουργούνται 12 Περιφερειακές Υπηρεσίες Συντονισμού και Υποστήριξης, οι οποίες όχι μόνο θα συντονίζουν αλλά θα εποπτεύουν τις τοπικές διευθύνσεις και τα αποκεντρωμένα τμήματα.

Έμπειρα στελέχη της κοινωνικής ασφάλισης εκτιμούν ότι με το νέο οργανόγραμμα θα ολοκληρωθεί και ουσιαστικά η ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων, καθώς οι σε κάθε υπηρεσία θα εξυπηρετούνται όλοι οι ασφαλισμένοι, ανεξαρτήτως ταμείου. Οι διαδικασίες θα είναι ταχύτερες και η εξυπηρέτηση αμεσότερη και με λιγότερη ταλαιπωρία.

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ