Alfa Wood Group: Με αγάπη για το ξύλο επί 40 χρόνια και σε νέα αναπτυξιακή τροχιά

Αγάπη για το ξύλο… Αυτή είναι η βασική φιλοσοφία του ομίλου Alfa Wood Group, ο οποίος επί 40 έτη γνωρίζει εντυπωσιακή ανάπτυξη, με αποτέλεσμα να θεωρείται μία από τις ηγετικές βιομηχανίες της χώρας μας και να έχει ανοίξει σημαντικούς εξαγωγικούς ορίζοντες.

Η ανάπτυξη για το περιβάλλον, το επιλεγμένο ανθρώπινο δυναμικό, η υψηλή ποιότητα προϊόντων και η επένδυση στην καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του ομίλου, ο οποίος ιδρύθηκε το 1981 και συνεχίζει σε ανοδική πορεία.

Με τρία εργοστάσια στη ΒΙΠΕ Λάρισας, τα Γρεβενά και το Νευροκόπι, ο όμιλος Alfa Wood Group απασχολεί περισσότερους από 350 εργαζομένους και έχει κύκλο εργασιών ύψους 80 εκατ. ευρώ.

Alfa Wood Group στα Γρεβενά
Το εργοστάσιο της Alfa Wood Group στα Γρεβενά

Οι τρεις εργοστασιακές μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιομάζα με συνολική ισχύ 3 MW, καθιστούν τον όμιλο έναν από τους σημαντικότερους παραγωγούς στον ελλαδικό χώρο, στον τομέα της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ.

Τα προϊόντα της Alfa Wood Group βρίσκουν εφαρμογή στις κατασκευές και τις ανακαινίσεις ιδιωτικών και δημόσιων έργων, ενώ οι αρχιτέκτονες, οι μηχανικοί και οι interior designers μπορούν να επιλέξουν για την κατασκευή επίπλων ή την εσωτερική διακόσμηση, από μια μεγάλη συλλογή διακοσμητικών επιφανειών, Laminate πατωμάτων, πάγκων και πορτών.

Τα προϊόντα του ομίλου, εκτός από το ότι έχουν «κερδίσει» την ελληνική αγορά, ταξιδεύουν και στις διεθνείς αγορές, με εξαγωγές στα Βαλκάνια, τη Δυτική Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.

Έχουν όλες τις αναγνωρισμένες διεθνώς πιστοποιήσεις για χαμηλή εκπομπή φορμαλδεΰδης, ενώ ο όμιλος παρέχει τη διασφάλιση ότι για την παραγωγή των προϊόντων χρησιμοποιείται ξυλεία από ορθολογικώς διαχειριζόμενα δάση, πιστοποιημένα από το πρόγραμμα για την έγκριση της δασικής πιστοποίησης (FSC).

Η Alfa Wood Group στηρίζει την ελληνική οικονομία και ταυτόχρονα προωθεί το brand name και την ποιότητα των προϊόντων της στο εξωτερικό.

Η εταιρεία είναι επίσης, άρρηκτα συνδεδεμένη με το κοινωνικό σύνολο μέσα στο οποίο δραστηριοποιείται και αναγνωρίζει την ευθύνη που της αναλογεί απέναντι στο περιβάλλον, τον πολιτισμό και τους συνανθρώπους μας.

Η πραγματοποίηση δωρεών για φιλανθρωπικούς σκοπούς είναι μια πρωτοβουλία του ομίλου με σκοπό να βρεθούν λύσεις σε κάποια προβλήματα.

Alfa Wood Group στη Λάρισα

Αύξηση τζίρου και δύο επενδυτικά σχέδια ύψους 16,5 εκατ. ευρώ

Το έτος 2021 και το εννεάμηνο του 2022 αποτελούν ορόσημα για την εταιρεία Alfa Wood Group επιτυγχάνοντας πολύ καλά αποτελέσματα σε όλους τους δείκτες της επιχειρηματικής δραστηριότητάς της.

Είναι αξιοσημείωτο ότι ο όμιλος κατάφερε εν μέσω οικονομικής κρίσης που προκάλεσε η πανδημία και παρά τον έντονο διεθνή ανταγωνισμό, να αυξήσει τον τζίρο του.  Ο κύκλος εργασιών για το εννεάμηνο του 2022 παρουσίασε αύξηση της τάξεως του 23% φτάνοντας τα 63 εκατ. έναντι 51 εκατ. ευρώ της προηγούμενης περιόδου και αναμένεται να κλείσει για το 2022 κοντά στα 85 εκατ. ευρώ.

Χαρακτηριστικό στοιχείο για τον Όμιλο, είναι ο έντονος εξαγωγικός χαρακτήρας του ενισχύοντάς τον με τα δύο επενδυτικά σχέδια τα οποία έχουν ήδη ξεκινήσει στη Λάρισα και στο Νευροκόπι αντίστοιχα, συνολικού ύψους 16,5 εκατ. ευρώ.

Τα βασικά χαρακτηριστικά των προϊόντων της Alfa Wood Group

Πατώματα Laminate

laminate πατώματα- Alfa Wood Group

Ελληνικής παραγωγής

Εγγύηση διάρκειας ζωής από 15 έως 30 έτη

Ανθεκτικά στα βαριά αντικείμενα και στο φως

Στις καλύτερες τιμές

Εύκολη τοποθέτηση

Εσωτερικές πόρτες

πόρτες Alfa Wood Group

Ελληνικής παραγωγής

Ξεχωρίζουν για την αισθητική τους

Ανθεκτικές στις ακτίνες UV

Δεν ξεθωριάζουν

Εύκολο καθάρισμα

Σε πολλές διαστάσεις.

Πάγκοι κουζίνας

πάγκοι - Alfa Wood Group

Ελληνικής παραγωγής

Με μοντέρνα σχέδια

Δεν απορροφούν υγρασία

Ανθεκτικοί σε χτυπήματα και τριβές

Δεν αποχρωματίζονται

Με μεγάλη προστασία κατά των βακτηρίων

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ