Έρχεται κυβερνητική παρέμβαση για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Έρχεται κυβερνητική παρέμβαση για τις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, όπως γνωστοποίησε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Η κυβέρνηση αυτή έχει αποδείξει ότι δεν αφήνει κανένα ζήτημα στην τύχη του. Με άμεσες παρεμβάσεις – όπως με παρεμβάσεις που έγιναν στα ζητήματα της ενέργειας που καλύφθηκε το μεγαλύτερο μέρος των αυξήσεων -πάνω από 80% και πολλές φορές 90% και στα κοινωνικά τιμολόγια 100% » τόνισε.

«Στο ζήτημα της ακρίβειας, των τροφίμων που είχαμε συγκεκριμένες παρεμβάσεις  οι οποίες συνεχίζονται και θα συνεχίζονται όσο υπάρχει ανάγκη. Το παρακολουθούμε το ζήτημα αυτό και θα ενημερωθείτε άμεσα για νεότερα από την κυβέρνηση» συμπλήρωσε.

Η σύσκεψη για τις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων

Τις επόμενες ημέρες θα γίνει σύσκεψη  με αντικείμενο τις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων  με τη συμμετοχή του υπουργείου Ναυτιλίας και των εκπροσώπων της ναυτιλίας με στόχο «να εξετάσουμε τι ακριβώς συμβαίνει με τις ακτοπλοϊκές τιμές και τα εισιτήρια», όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος μιλώντας  στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM 97,8 και την εκπομπή της Κάτιας Μακρή. «Προφανώς, εκεί βλέπουμε ότι υπάρχουν περιπτώσεις που καταγράφονται κάποιες σημαντικές αυξήσεις. Εδώ πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπ’ όψιν ότι οι τιμές των καυσίμων έχουν πέσει. Πρέπει να δοθούν κάποιες εξηγήσεις από την ακτοπλοϊκή αγορά, γιατί υπάρχουν αυξήσεις», τόνισε.

Γενικά για την ακρίβεια, ο υπουργός Επικρατείας ξεκαθάρισε, «εμείς είμαστε απέναντι σε οποιαδήποτε αδικαιολόγητη αύξηση τιμών» και «όταν παρατηρούνται υπερβάσεις, θα υπάρχουν και πρόστιμα».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ