Τέσσερα νέα μέτρα για την ακρίβεια – Όλα όσα ανακοίνωσε ο Σκρέκας

Τέσσερα νέα μέτρα για την προστασία των καταναλωτών από το κύμα της ακρίβειας ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας σε συνέντευξη Τύπου.

 Αναλυτικά όσα είπε: 

«1.Πρώτο μέτρο: εξασφαλίζουμε μόνιμη μείωση τιμής στο ράφι με ειδική σήμανση. Με ειδική πινακίδα αναδεικνύουμε στα ράφια των σούπερ μάρκετ  τα προϊόντα στα οποία οι προμηθευτές   θα προχωρήσουν σε μείωση κατά τουλάχιστον  5% στην τιμή για χρονικό  διάστημα  κατά ελάχιστο 6 μηνών. Εάν τα καταστήματα προσφέρουν ψευδείς μειώσεις τότε θα προβλέπεται πρόστιμο ύψους 20.000 ευρώ ανά κωδικό.

2. Ελέγχονται αυστηρά οι προμηθευτές και ολόκληρη η  εφοδιαστική αλυσίδα. Τα σούπερ μάρκετ με ετήσιο κύκλο άνω των 90 εκατ. ευρώ θα πρέπει να κοινοποιούν στο υπουργείο τους τιμοκαταλόγους των προμηθευτών τους

3 Διαφάνεια στις τιμές για τα οπωροκηπευτικά. Τα σούπερ μάρκετ που έχουν ετήσιο κύκλο άνω των 90 εκατ. ευρώ θα πρέπει να κοινοποιούν τις τιμές στα λαχανικά και στα φρούτα. Οι τιμές θα δημοσιεύονται στο e-katanalotis.

4.Αποφασιστική ενίσχυση του  ελεγκτικού  μηχανισμού.  Ενδυναμώνουμε τον καταναλωτή και τον καθιστούμε σύμμαχό μας κατά της ακρίβειας. Θα υπάρξει  application για την υποβολή καταγγελιών ενώ αυτές  θα μπορούν να γίνονται και στο 1520».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ