Ακρίβεια: Πόσο και σε ποια προϊόντα θα μειωθούν οι τιμές από την 1η Μαρτίου

Εν αναμονή των νέων μέτρων για τον περιορισμό της ακρίβειας που θα τεθούν σε εφαρμογή από την Παρασκευή 1η Μαρτίου, ήδη σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του enikonomia.gr  αρκετοί προμηθευτές έχουν ανακοινώσει στις αλυσίδες σούπερ μάρκετ μειώσεις τιμών σε βασικά αγαθά όπως είναι το βρεφικό γάλα, στο οποίο μπαίνει πλαφόν στην τιμή του.

Του Δημήτρη Χριστούλια

Επίσης μειώσεις τιμών θα υπάρξουν σε απορρυπαντικά ρούχων και πιάτων, καθαριστικά, σαμπουάν, αφρόλουτρα, σαπούνια, οδοντόκρεμες, βρεφικές πάνες, οπότε και θα εφαρμοσθεί το μέτρο αναφορικά με τις εκπτώσεις που αναγράφονται στα πιστωτικά τιμολόγια πώλησης των προϊόντων από τους προμηθευτές στα καταστήματα λιανικής, κατά 30% με το όφελος να μεταφέρεται στους καταναλωτές.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του enikonomia. gr  στο βρεφικό γάλα οι μειώσεις θα είναι της τάξης του 10% με 15%, ωστόσο υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να υπάρξουν και κάποιες μεμονωμένες μειώσεις που θα φτάνουν ακόμη και το 30%. Ακόμη, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, μειώσεις τιμών που θα ξεπεράσουν σε αρκετές περιπτώσεις το 10% θα δούμε και στα υπόλοιπα προϊόντα όπως στα απορρυπαντικά ρούχων και πιάτων, στα καθαριστικά, στα σαμπουάν, στα αφρόλουτρα, στα σαπούνια, στις οδοντόκρεμες και τις βρεφικές πάνες.

 

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ