Ακίνητα: Σε ποιες περιοχές και πόσο αυξάνονται οι τιμές – Αλλάζει ο χάρτης

Ανατροπές στις τιμές πώλησης των ακινήτων … δείχνει ο χάρτης της κτηματαγοράς. 

Όπως αναφέρει η εφημερίδα “TA NEA”, περιοχές που βρίσκονταν στα αζήτητα αρχίζουν να ανεβαίνουν προσελκύοντας το ενδιαφέρον των επενδυτών του real estate , ενώ δημοφιλείς συνοικίες κυρίως του κέντρου της Αθήνας κατέβασαν ταχύτητα μετά το ράλι ανόδου των τιμών που καταγράφηκε την τελευταία διετία με οδηγό το Airbnb.

Tα στοιχεία της αγοράς δείχνουν ότι στο τελευταίο τρίμηνο του 2019 οι τιμές των ακινήτων στο κέντρο της Αθήνας αυξήθηκαν κατά 10,7% όταν στο τρίτο τρίμηνο έτρεχαν με ρυθμό 25,3% και στο δεύτερο τρίμηνο με το κοντέρ έγραψε αύξηση τιμών 30, 9% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2018. Με μικρότερο ρυθμό αυξήθηκαν οι τιμές πώλησης των κατοικιών και στην Αθηναϊκή Ριβιέρα ενώ αντίθετα την ανηφόρα έχουν πάρει οι τιμές πώλησης των ακινήτων στον Πειραιά και στα δυτικά προάστια της Αττικής, στοιχείο που δείχνει ότι στο ραντάρ των επενδυτών βρίσκονται τώρα και τα ακίνητα στις λεγόμενες “λαϊκές “συνοικίες.

Τη μεγαλύτερη όμως αύξηση (32,15) σε ολόκληρη τη χώρα σημειώνουν οι τιμές των κατοικιών στη Θεσσαλονίκη. Η κτηματαγορά αποχαιρέτισε το 2019 με άνοδο στις τιμές κατοικιών κατά 6, 5% στο σύνολο της επικράτειας.

Δείτε τον σχετικό πίνακα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ