Ακίνητα: Πόλος έλξης για τους επενδυτές – Σε ποιες περιοχές είναι περιζήτητα

Τα ακίνητα είναι οι νέες “μετοχές” που επιλέγουν να επενδύσουν Έλληνες και ξένοι βλέποντας ότι προσφέρουν υπεραξίες και αποδόσεις.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ” , σε πολλές γειτονιές του Λεκανοπεδίου τα σπίτια μόλις βγουν στην αγορά γίνονται περιζήτητα. Αλλάζουν χέρια το πολύ μέσα σε δύο μήνες όταν πριν από μια τριετία βρίσκονταν στα αζήτητα.

Airbnb και Golden Visa σε συνδυασμό με την αύξηση του τουρισμού στη χώρα μας ανέτρεψαν τον χάρτη της κτηματαγοράς, εκτοξεύοντας τις τιμές των ακινήτων κατά 30% , 40% και 50% σε σύγκριση με το 2015.

Παρά το γεγονός ότι οι αποδόσεις των βραχυχρόνιων μισθώσεων έχουν υποχωρήσει τους τελευταίους μήνες λόγω υπερπροσφοράς ιδιοκτησιών στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες, η ελληνική αγορά κατοικίας αποτελεί πόλο έλξης για τους επενδυτές του real estate. Εκτός από το Κουκάκι, όπου η μέση τιμή πώλησης των διαμερισμάτων ανέρχεται σε 3.200 ευρώ το τετραγωνικό, το Παγκράτι, το Μεταξουργείο, όπου κυριαρχεί η μόδα της Airbnb αλλά και το Κολωνάκι, το οποίο αποτελεί σταθερή αξία, με τα διαμερίσματα να πωλούνται κατά μέσο όρο 4.800 ευρώ το τετραγωνικό, Έλληνες και ξένοι επενδύουν στην αγορά ακινήτων στη Γλυφάδα αλλά και στην Καλλιθέα και στον Χολαργό.

Οι νέες περιοχές

Επίσης βλέπουν νέες περιοχές και νέες κατηγορίες ακινήτων που προσφέρουν αυξημένες αποδόσεις. Εξάρχεια, Κυψέλη, Ευελπίδων, Βοτανικός, Αμπελόκηποι, Γουδή, Πλατεία Αττικής, Αγ. Νικόλαος, Αγ. Ελευθέριος, Καισιαριανή αποτελούν τα νέα hotspots της αγοράς ακινήτων καθώς και στις περιοχές αυτές τα διαμερίσματα πωλούνται μέσα σε λίγους μήνες από τη στιγμή που θα βγουν στην αγορά.

Οι άνθρωποι της κτηματαγοράς περιμένουν ακόμα καλύτερες μέσα στους επόμενους μήνες λόγω της τριετούς αναστολής του ΦΠΑ. Το μέτρο θα δώσει νέα ώθηση στην κτηματαγορά και αναμένεται να ξεκολλήσει περίπου 100.000 ακίνητα τα οποία βρίσκονται για πολλά χρόνια στα χέρια των κατασκευαστών λόγω της κρίσης και της υψηλής φορολογίας.

Τα κόκκιναακίνητα

Ως “μοχλός πίεσης “προς την κτηματαγορά των πολλών ταχυτήτων εκτιμούν αρμόδιοι παράγοντες πως θα λειτουργήσουν τα κόκκινα ακίνητα των τραπεζών. Πρόκειται, ουσιαστικά για ένα στοκ με περίπου 100.000 ακίνητα (30.000 η σημερινή τους προίκα και επιπλέον 60.000 με 65.000 ακίνητα από πλειστηριασμούς).

“Μια ομαλή διοχέτευση των επίμαχων ακινήτων στην αγορά θα ανακόψει τη μεγάλη άνοδο των τιμών που παρατηρείται σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας όπως για παράδειγμα, στο κέντρο της Αθήνας, διορθώνοντας , ουσιαστικά τυχόν στρεβλώσεις “ανέφερε στην εφημερίδα “Ελεύθερο Τύπο” ο πρόεδρος του Συλλόγου Μεσιτών Αθηνών –Αττικής, Λευτέρης Ποταμιανός εκφράζοντας την άποψη πως η ζήτηση δεν θα είναι τόσο μεγάλη ώστε να υπερκαλύψει την προσφορά.

“Εάν βέβαια, η κάθε τράπεζα βγάζει προς πώληση 1.000 ακίνητα την εβδομάδα, τότε θα πρόβλημα”, κατέληξε.

Με πληροφορίες από την εφημερίδες “ΤΑ ΝΕΑ” και “Ελεύθερος Τύπος”

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ