Αισιόδοξος για την Ελλάδα δηλώνει ο Καναδός μεγαλοεπενδυτής Πρεμ Γουάτσα

Αισιόδοξος για την Ελλάδα δηλώνει ο Πρεμ Γουάτσα, διευθύνων σύμβουλος της καναδικής ασφαλιστικής εταιρείας και εταιρείας συμμετοχών, Fairfax Financial Holding. «Μου αρέσει ιδιαίτερα η Ελλάδα – πέρασε πολύ δύσκολη περίοδο, έχει εκλογές», είπε ο επενδυτής σε τηλεφωνική συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg, προσθέτοντας: «Αν η Ελλάδα ακολουθήσει φιλικές προς τις επιχειρήσεις πολιτικές, όπως μπορεί κάλλιστα, θα ωφεληθεί πολύ».

Ο Γουάτσα είναι ιδιαίτερα αισιόδοξος για την Ινδία, την οποία θεωρεί «το καλύτερο μέρος» για επενδύσεις και βλέπει περισσότερες ιδιωτικοποιήσεις στην οικονομία της με τον πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι. Ο Γουάτσα, σημειώνει το Bloomberg, είναι επίσης αισιόδοξος για τις ΗΠΑ, αναφέροντας πολλές επενδυτικές ευκαιρίες και αποτελεσματικές οικονομικές πολιτικές, καθώς και για την Ελλάδα, όπου η Fairfax έχει μεγάλο πακέτο μετοχών στην Eurobank.

Ο επενδυτής βλέπει μεγαλύτερο περιθώριο για ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας, καθώς εκτιμά ότι θα μειωθούν οι εμπορικές εντάσεις. «Αυτά τα εμπορικά θέματα με την Κίνα, με την Ευρώπη, μόλις λυθούν – και η άποψή μου είναι ότι θα λυθούν – θα μπορούσαμε να έχουμε έναν διάδρομο για αρκετά χρόνια οικονομικής ανάπτυξης» σημείωσε. «Η Κίνα χρειάζεται τις ΗΠΑ και οι ΗΠΑ και ο κόσμος χρειάζονται την Κίνα. Θεωρών ότι θα επικρατήσει η οικονομική λογική και οι δύο χώρες θα επεξεργασθούν κάτι που θα είναι προς αμοιβαίο όφελός τους», πρόσθεσε.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.