Αγύριστα κεφάλια οι Γερμανοί…

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, αν και βρίσκεται μεταξύ διασταυρούμενων πυρών στην Ευρώπη για τη στάση της στις προσπάθειες για τη διαχείριση της κρίσης χρέους στην Γηραιά Ήπειρο, στη χώρα της εξακολουθεί να παραμένει ιδιαίτερα δημοφιλής, όπως προκύπτει από σφυγμομέτρηση που δημοσιεύεται σήμερα.

Σε δημοσκόπηση που καλούσε τους 1.001 ερωτώμενους στο διάστημα 23-24 Μαΐου να βαθμολογήσουν από το 0 (=καμία εμπιστοσύνη) έως το 100 (=πλήρης εμπιστοσύνη) το πολιτικό προσωπικό της χώρας, η Μέρκελ συγκέντρωσε συνολική βαθμολογία 64 βαθμών.

Στην έρευνα, η οποία δημοσιεύεται στο περιοδικό Stern, η πλησιέστερη αντίπαλός της είναι η Χάνελορε Κραφτ, επικεφαλής του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) στη Ρηνανία-Βόρειο Βεστφαλία, η οποία μόλις σημείωσε μία περίλαμπρη νίκη απέναντι στον υποψήφιο του κόμματος της Μέρκελ στο πολυπληθέστερο κρατίδιο της Γερμανίας.

Στο συντηρητικό στρατόπεδο, ο δημοφιλέστερος αμέσως μετά τη Μέρκελ πολιτικός αναδεικνύεται ο νυν υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με 53 βαθμούς.                

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ