Αυστριακοί :Πετάμε τα λεφτά μας στην Ελλάδα

Αυστριακοί :Πετάμε τα λεφτά μας στην Ελλάδα

 

Χαμένα, θεωρεί η πλειονότητα των Αυστριακών, τα χρήματα που δόθηκαν στην Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε για λογαριασμό της δημόσιας αυστριακής τηλεόρασης.

Συγκεκριμένα, το 40% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι από τα χρήματα αυτά δεν θα επιστραφεί τίποτε, το 44% πως θα αποπληρωθεί μόνον ένα μικρό μέρος και μόλις 12% εκτιμά ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει στην Αυστρία ολόκληρο ή το μεγαλύτερο μέρος του δανείου.

Ο υπεύθυνος της δημοσκόπησης, Βόλφγκανγκ Μπάχμαγιερ, επισημαίνει ότι «στη συντριπτική τους πλειονότητα οι Αυστριακοί πιστεύουν ότι τα χρήματα έχουν χαθεί, παρά τους συνεχείς ισχυρισμούς των πολιτικών περί του αντιθέτου».

Επιπλέον, οι Αυστριακοί εμφανίζονται δύσπιστοι στο επιχείρημα των πολιτικών ότι η παροχή βοήθειας στην Ελλάδα είναι αναγκαία για να ελεγχθεί η κρίση και να αποφευχθεί η μετάδοσή της σε άλλες χώρες. Συγκεκριμένα, το 60% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι οι πολιτικοί και οι οικονομολόγοι δεν έχουν πει την αλήθεια.

Στην ίδια δημοσκόπηση διαπιστώνεται, πάντως, ότι τα τρία τελευταία χρόνια, έχει αυξηθεί το ποσοστό εκείνων που αποδέχονται την καταβολή οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα, ποσοστό που τον Απρίλιο του 2010 ήταν στο 15%, τον Μάιο του 2011 ανήλθε σε 18% και τον Δεκέμβριο του 2012 έφτασε στο 29%.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ