Αυστρία: Ο καγκελάριος ελπίζει…

Αυστρία: Ο καγκελάριος ελπίζει…

 

Την ελπίδα, ότι η Κύπρος θα βρει μια ρύθμιση που θα δίνει και πάλι ασφάλεια στους καταθέτες σε πανευρωπαικό επίπεδο, εξέφρασε ο καγκελάριος της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν, μετά τη σημερινή εβδομαδιαία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της αυστριακής κυβέρνησης συνασπισμού του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματός του με το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα. Ασφάλεια για τους καταθέτες σημαίνει και σταθερότητα για το τραπεζικό σύστημα και ως εκ τούτου για την οικονομία στην Ευρώπη, σημείωσε.

Η απόφαση για τις περαιτέρω ενέργειες βρίσκεται στην κυπριακή κυβέρνηση και αυτό δεν αμφισβητείται από κανέναν, ανέφερε ο κ. Βάιμαν, για να προσθέσει πως σε κάθε περίπτωση, η εξυγίανση των δημοσιονομικών της δεν επιτρέπεται να γίνεται σε βάρος των μικροκαταθετών, κάτι που ο ίδιος θα θεωρούσε λάθος, ενώ συμφωνεί να συμβάλουν στη διάσωση της Κύπρου οι μεγαλοκαταθέτες.

Στις δηλώσεις του μετά το υπουργικό συμβούλιο, ο Αυστριακός καγκελάριος επισήμανε εκ νέου πως η αυστριακή κυβέρνηση συνασπισμού απορρίπτει ομόφωνα την άρση του εμπάργκο όπλων για τη Συρία, υπενθυμίζοντας πως αυτό κατέστησε ιδιαίτερα σαφές κατά το πρόσφατο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και επαναλαμβάνοντας πως η Αυστρία υποστηρίζει μια ειρηνευτική διαδικασία και όχι προμήθειες όπλων.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ