Αδήλωτα τετραγωνικά: Δεν θα δοθεί νέα παράταση – Πότε λήγει η προθεσμία

Στις 31 Αυγούστου εκπνέει η προθεσμία για τη δήλωση στους δήμους αδήλωτων επιφανειών ακινήτων καθώς όλα δείχνουν ότι δεν θα δοθεί νέα παράταση στους ιδιοκτήτες. Σε τηλεδιάσκεψη που είχαν χθες ο υπ. Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκος και ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) Δημ. Παπαστεργίου εκτιμήθηκε ότι δεν συντρέχει λόγος για νέα προθεσμία. Από την πλευρά τους οι ιδιοκτήτες ζητούν παράταση έως το τέλος του έτους, επικαλούμενοι τις δυσκολίες πρόσβασης των πολιτών στις υπηρεσίες των δήμων, καθώς πολλά προβλήματα δεν λύνονται μέσω της πλατφόρμας.

Τέτοια προβλήματα είναι για παράδειγμα η αλλαγή χρήσης ακινήτου ή η διόρθωση των εμβαδών βοηθητικών χώρων πολυκατοικιών (αποθήκες, θέσεις στάθμευσης κλπ) που ηλεκτροδοτούνται από την κοινόχρηστη παροχή πολυκατοικίας. Οι επιφάνειες αυτές είτε δεν προσμετρούνται είτε έχουν ήδη προσμετρηθεί στη συνολική επιφάνεια κοινόχρηστων χώρων και καταβάλλονται για αυτές τέλη και φόρος μέσω του λογαριασμού ηλεκτρικού ρεύματος χωρίς όμως χρέωση ΤΑΠ.

Υπενθυμίζεται ότι η σχετική διαδικασία ξεκίνησε τον Μάρτιο και στο τέλος Ιουνίου όταν έληγε η αρχική προθεσμία για την ολοκλήρωση των δηλώσεων δόθηκε δίμηνη παράταση έως το τέλος Αυγούστου.

ΠΗΓΗ: Εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.